Cand vine vorba de alegerea unui aparat de aer conditionat, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere. Chiar daca optezi pentru aparate de aer conditionat moderne, cum sunt aparatele de aer conditionat Gree sau Daikin, trebuie sa iti pui pe lista urmatoarele criterii si sa tii cont de ele inainte de achizitie.

Stabileste-ti bugetul

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iti stabilesti bugetul. Preturile pentru aparatele de aer conditionat pot varia semnificativ in functie de caracteristicile si functiile pe care le ofera. De aceea, este important sa stii cat poti cheltui inainte de a lua o decizie.

Iata cateva tipuri de aparate de aer conditionat si preturile lor aproximative:

Aparate de perete: intre 1.000 si 3.000 de lei

Aparate portabile: intre 1.000 si 3.500 de lei

Sisteme centrale de aer conditionat: intre 5.000 si 10.000 de lei

Alege puterea potrivita pentru dimensiunea camerei

Un alt aspect important este dimensiunea camerei in care vei instala aparatul de aer conditionat. Alege un aparat cu o putere camerei tale pentru a asigura racirea eficienta si economisirea de energie.

Puterea se masoara in BTU-uri si indica cat de multa energie este necesara pentru a raci o anumita zona.

Este important sa alegi un aparat cu puterea adecvata in functie de dimensiunea camerei. Un aparat prea mic nu va fi suficient pentru a raci camera, iar un aparat prea mare va fi ineficient si va consuma mai multa energie decat ar fi necesar. De asemenea, un aparat prea mare va raci camera prea repede si se va opri si porni in mod constant, ceea ce poate duce la uzura prematura.

Iata cateva orientari generale pentru alegerea dimensiunii potrivite:

Camere de pana la 18 metri patrati: intre 7.000 si 9.000 BTU-uri

Camere intre 19 si 36 de metri patrati: intre 9.000 si 12.000 BTU-uri

Camere intre 37 si 55 de metri patrati: intre 12.000 si 14.000 BTU-uri

Eficienta energetica

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont este eficienta energetica. Aparatele de aer conditionat care au o eficienta energetica mai mare consuma mai putina energie si pot fi o alegere mai economica pe termen lung.

Alege un aparat de aer conditionat cu o eticheta energetica buna, care sa indice un consum scazut de energie. De asemenea, poti cauta aparate care au caracteristici suplimentare pentru economisirea de energie, cum ar fi modul de economisire a energiei sau functia de intrerupere a alimentarii in mod automat.

Instalare si intretinere

Nu uita sa iei in considerare si costurile de instalare si intretinere. Unele aparate de aer conditionat sunt mai usor de instalat decat altele si ar putea fi nevoie de o mana de ajutor pentru a instala aparatul.

In plus, este important sa intretii aparatul de aer conditionat in mod regulat pentru a-l mentine eficient. Asigura-te ca curati filtrele si ca verifici nivelul de refrigerant periodic pentru a te asigura ca aparatul functioneaza la capacitatea sa maxima.

Alegerea unui aparat de aer conditionat potrivit poate fi o sarcina dificila, dar cu aceste sfaturi utile, poti face o alegere informata care sa se potriveasca nevoilor tale. Stabileste-ti bugetul, alege dimensiunea si puterea potrivite, tine cont de eficienta energetica si ia in considerare costurile de instalare si intretinere. Cu putina cercetare si atentie la detalii, poti gasi aparatul de aer conditionat perfect pentru casa ta.

Source

One thought on “Cum sa alegi cel mai potrivit aparat de aer conditionat pentru nevoile tale?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *