De unde se trage popularitatea acestor creme cu CBD?
Ei bine, in Europa zilelor noastre, cannabisul medicinal se bucura de o din ce in ce mai mare atentie, recunoastere si deschidere din partea publicului larg, dar mai ales din partea oamenilor care se afla in diverse suferinte cauzate de boli ale caror simptome pot fi ameliorate de folosirea acestei plante extraordinare.

     Congrese, asociatii medicale, clinici specializate in tratamente exclusive cu cannabis medicinal, toate acestea sunt menite a veni in ajutorul pacientilor. Si pe buna dreptate, avand in vedere tot ce s-a demonstrat pana acum prin studii si beneficiile pe care aceasta planta cu sute de compusi le aduce organismului nostru.

     Vorbim de cannabidiol administrat sub forma de ulei sau capsule sau chiar regasit in produsele din skincare, numitorul comun este reprezentat de nivelul la care actioneaza si anume sistemul endocannabinoid (ECS) precum si ceilalti receptori influentati de cannabidiol; un sistem endocannabinoid pe care il avem cu totii si care functioneaza neincetat pentru ca tu sa fii intr-o permanenta stare de echilibru.

     Cannabidiolul, spre deosebire de THC (delta 9 tetrahidrocannabinol), nu ofera acea stare de euforie pentru ca pur si simplu nu are cum, indiferent de calea de administrare a acestuia.

     Poate te intrebi atunci de ce sa folosesti produse cu CBD in compozitie, cu precadere in produsele cosmetice?

•In primul rand pentru ca este un compus care provine natural din planta de Cannabis Sativa, planta care exista de milioane de ani si care, daca nu reusim “miraculos” sa distrugem aceasta planeta, va mai exista alte milioane de ani. E simplu, asta ne da natura, cu asta ne tratam.

•In al doilea rand, studiile demonstreaza efectele sale extraordinare antiinflamatorii si antioxidante exercitate la nivelul pielii; da, tot sistemul endocannabinoid e “de vina” si o sa mai tot auziti de el pentru ca studii legate de cannabis si ECS sunt in desfasurare chiar si in acest moment.

•In al treilea rand pentru ca alaturi de alte ingrediente provenite tot in mod natural, din plante, alcatuiesc un mix excelent de care pielea noastra nu poate decat sa se bucure.

      In incheiere, adresez o intrebare si anume: daca cetatenii si pacientii multor altor state, europene si nu numai (SUA, UK, Australia, Cehia, Germania, Israel etc) beneficiaza din plin de beneficiile acestei plante de atat de mult timp, romanii de ce nu ar face-o?\

Source