Ce este mai important pentru obtinerea unei manichiuri perfecte? O manichiurista priceputa si experimentata sau instrumente de lucru de calitate si perfect ascutite? Cei care lucreaza in acest domeniu stiu ca ambele elemente sunt la fel de importante. Nu poti obtine o manichiura de calitate fara ca persoana sa stie ce face si fara ca instrumentele sa fie ascutite.

De ce este recomandat sa lucrezi cu un atelier de ascutire profesionala? Iata principalele cinci motive:

Atelierul detine echipamentele profesionale necesare pentru o ascutire de calitate.
Instrumentele de lucru ale manichiuristelor trebuie ascutite manual. Doar astfel se va obtine o ascutire perfecta. Iar ascutitul va rezista o perioada mult mai lunga. Acest lucru se traduce printr-un avantaj financiar pentru manichiurista, intrucat va utiliza instrumentele pe o perioada mult mai lunga.

Extinderea duratei de viata a forfecutelor.
Durata de viata se extinde pentru instrumentele ascutite in cadrul unui atelier experimentat. Ascutirea gresita a unui instrument il poate face inutilizabil pentru totdeauna. Daca lama a fost deteriorata prea rau, atunci instrumentul nu se mai poate folosi vreodata si nimeni nu are cum sa il repare.

Experienta in ascutirea obiectelor de manichiura.
Punctul forte al oricarei manichiuristei il reprezinta priceperea cu care taie si aranjeaza unghiile si cuticulele. Punctul forte al specialistului dintr-un atelier de ascutire il reprezinta chiar priceperea cu care sunt ascutite instrumentele. Este important ca fiecare sa se ocupe de ceea ce stapaneste cel mai bine.

Utilizarea diverselor instrumente de ascutire pentru fiecare tip de echipament cosmetic in parte.
In domeniul serviciilor de ascutire nu exista echipament universal pe care sa-l folosesti pentru toate lamele posibile. Dimpotriva, echipamentele sunt foarte specializate si instrumentul folosit pentru a ascuti o forfecuta de manichiura este complet diferit fata de instrumentul folosit pentru ascutire forfecute si cutite.

Ingrijirea forfecutelor. Servicii complete de ingrijire a forfecutelor ascutite.
Ascutirea unei forfecute este mult mai mult decat simpla ascutire a lamei acesteia. Specialistii din atelier analizeaza lama cu microscopul, cauta toate impuritatile si le elimina cu grija. Apoi forfecuta este unsa cu un ulei special, ceea ce ii va creste durata de viata pe termen lung. Eliminarea spatiului dintre lamele forfecutei, indreptarea varfului indoit, indreptarea curburii lamei deformate – acestea sunt cateva din serviciile furnizate de atelierele de ascutire si reparatii cutite si forfecute.

Exista si in Romania ateliere specializate pentru ascutirea diverselor instrumente, inclusiv a forfecutelor de manichiura. Serviciile oferite de aceste ateliere sunt bine organizate, astfel incat un curier sa preia din salonul tau cosmetic instrumentele, acestea sa fie ascutite si trimise inapoi tot cu un curier. Iar clientul sa beneficieze de garantia de buna executie: nu esti multumit de ascutire, primesti banii inapoi.

Source