Emilia, o avocată curajoasă și obișnuită să câștige, întâlnește un martor care îi pune la încercare limitele. Acesta o provoacă la o confruntare în care nu mai e limpede cine câștigă și cine pierde pe drum. Pe 20, 21 și 22 noiembrie, de la ora 20:00, publicul a fost invitat să asiste la o poveste despre consimțământ și putere, capturată într-o experiență narativă video. După vizionare, participanții au dus mai departe discuția începută de către personaje, într-o sesiune interactivă ghidată de către consultantul în comunicare Vlad Tăușance.
„Corporéal provoacă audiența la un exercițiu de empatie, dar și la o analiză fără menajamente a unei dileme tensionate. În cele trei sesiuni de vizionare, îmi doresc ca publicul să participe cu propriile negocieri și practici de putere, din viața profesională, de familie, de cuplu” a explicat regizoarea Ioana Păun.
Echipa proiectului a realizat o poveste autentică, din realitatea imediată, într-un format video, puțin explorat în România. Această abordare aduce resurse artistice, emoționale și filosofice într-o narațiune despre relația fiecăruia cu propriile limite – o temă recurentă în proiectele și căutările Ioanei Păun.
Proiectul a implicat o echipă de artiști de teatru și cinema, care acoperă un spectru larg de experiență și experiment, precum regizoarea Ioana Păun, actorii Doina Teodoru și Alexandru Ion, operatorul Radu Gorgoș, dramaturga Smaranda Nicolau, scenografa Adeline Bădescu și editoarea Letiția Ștefănescu.
Actorii Doina Teodoru și Alexandru Ion s-au remarcat în roluri din producții de teatru, televiziune, dar și în proiecte de cinema de autor. Adeline Bădescu și Letiția Ștefănescu sunt nume de referință în filmul românesc, laureate la Premiile Gopo. Smaranda Nicolau este profesor de dramaturgie și scriere creativă. Directorul de imagine Radu Gorgoș este la a doua colaborarea cu Ioana Păun, după spectacolul internațional The Birth Of Violence, produs în 2019. Ioana Păun este regizoare cu o experiență vastă internațională în teatru și arte performative. Spectacolele și creațiile sale documentează și pun în context puncte de tensiune sociale și personale: supraviețuire, muncă și reprezentare, autoritate, violență privată și publică.
Regia: Ioana Păun, Scenariu: Smaranda Nicolau după o poveste de Ioana Păun, Scenografie și costume: Adeline Bădescu, Video: Radu Gorgoș, Editare: Letiția Ștefănescu, Sound: Laurențiu Coțac, Producția executivă: Biatrice Cozmolici
Cu: Doina Teodoru, Alexandru Ion
PR și comunicare: Vlad Tăușance
Echipă video: Mihai Chirilă, Răzvan Leucea, Sara Enache, Ioana Păsărin, Vlad Constantin, Sorin Dobrin, Ana Pop, Lorena Luchian
Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de către Lexus Romania și Dash Film. Mulțumiri: North Area Lake View Residence, Autogara Augustina și Papillon Film.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.