Functionale si decorative, acestea sunt perfect integrate in amenarea de interior. Luminile inteligente permit controlul programat sau de la distanta prin intermediul aplicatiilor mobile, precum si integrarea cu alte dispozitive inteligente din casa. 

Ce sunt luminle inteligente

Luminile inteligente sunt surse de lumina controlate prin intermediul tehnologiei si conectivitatii la internet, care le permit utilizatorilor sa controleze iluminatul de la distanta, sa programeze iluminatul si sa personalizeze culoarea si intensitatea luminii in functie de preferintele lor.

Acestea sunt denumite inteligente deoarece sunt dotate cu senzori si tehnologie de conectivitate (Wi-Fi, Bluetooth sau Zigbee) care permit comunicarea cu alte dispozitive inteligente din casa, cum ar fi smartphone-urile, tabletele sau dispozitivele de control vocal precum Amazon Alexa sau Google Assistant.

Iata tendintele de amenajare interioara care implica utilizarea luminii inteligente, dar si cateva moduri in care le puteti folosi:

Crearea atmosferei

Luminile inteligente pot fi ajustate pentru a crea diferite atmosfere, de la lumina calda si relaxanta, la lumina rece si energizanta. De asemenea, acestea pot fi sincronizate cu muzica sau filmele pentru a crea o experienta de vizionare imersiva.

Controlul de la distanta

Aplicatiile mobile permit controlul luminilor inteligente de la distanta, astfel incat sa puteti aprinde sau stinge luminile de la birou sau de acasa atunci cand calatoriti.

Controlul iluminatului de la distanta reprezinta o varianta simpla de a simula prezenta locatarilor acasa, acest lucru scazand riscul de a atrage atentia nedotita a hotilor si a spargatorilor. 

Economisirea energiei

Luminile inteligente pot fi setate pentru a se stinge automat cand nu sunt folosite si pentru a reduce luminozitatea atunci cand este suficienta lumina naturala in camera. Acest lucru poate ajuta la economisirea energiei si la reducerea facturilor de energie electrica.

Personalizarea iluminatului

Luminile inteligente pot fi programate pentru a se aprinde si a se stinge la anumite ore, sau pentru a se ajusta automat in functie de preferintele dumneavoastra. De asemenea, acestea pot fi controlate prin intermediul vocii, utilizand dispozitive inteligente precum Amazon Echo sau Google Home.

In ceea ce priveste tendintele in amenajari interioare, luminile inteligente au devenit o alegere populara pentru designerii de interioare. Acestea permit personalizarea completa a iluminatului si pot fi integrate cu alte dispozitive inteligente pentru a oferi o experienta de locuit completa si moderna. 

De asemenea, tehnologia continua sa evolueze, permitandu-le luminilor inteligente sa se integreze mai bine cu alte dispozitive precum termostate, camere de securitate si alte dispozitive inteligente din casa. In viitor, acestea vor deveni din ce in ce mai folosite in casele noastre si ne vor fi de un real folos in multe contexte.

Source