Daca iti place sa mesteresti, indiferent ca o faci in confortul propriei case, intr-un garaj sau intr-un atelier amenajat special pentru activitatea ta, bancul de lucru este indispensabil.

Un banc de lucru este o piesa de mobilier ce poate fi fabricata din lemn, metal sau alt material rezistent, prevazuta cu un numar de instrumente și accesorii, cum ar fi clesti, surubelnite, ciocane si alte scule de mana care faciliteaza lucrul.

Bancurile de lucru sunt adesea utilizate în ateliere, garaje și alte zone de lucru, dar pot fi, de asemenea, instalate în casele particulare pentru a oferi o suprafata de lucru stabila, care sa eficientizeze micile proiecte de bricolaj.

 

Care sunt principalele avantaje ale unui banc de lucru?

 

Investitia intr-un banc de lucru este una justificata, date fiind numeroasele avantaje pe care le poate oferi:

asigura stabilitate: Un banc de lucru ofera o suprafata stabila de lucru, ceea ce face mai usoara sustinerea si manipularea pieselor si a sculelor;

ofera spatiu suplimentar pentru depozitare: Un banc de lucru ofera un spatiu suplimentar pentru a depozita instrumente si materiale, astfel incat sa ai mereu la indemana. In general, spatiul este disponibil atat pe verticala, prin intermediul suporturilor perforate metalice pentru scule, cat si pe orizontala, prin casetiere care se pot transforma in rafturi sau pot sustine valize pline cu scule;

ajuta la o mai buna organizare: Organizarea este unul dintre principalele elemente ale unei activitati eficiente. Gratie spatiilor de depozitare bine gandite, bancurile de lucru permit pastrarea instrumentelor si materialelor intr-un mod ordonat.

 

Unele bancuri de lucru ofera si mobilitate, fiind construite pe roti sau fiind gandite pentru a fi ajustabile pe inaltime.

 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un banc de lucru?

Alegerea bancului de lucru perfect trebuie sa tina cont de cateva criterii, cel mai important fiind activitatea pe care urmeaza sa o prestezi. Un banc de lucru destinat tamplarilor s-ar putea sa fie mult diferit de un banc de lucru destinat mecanicilor, atat din punct de vedere al formei, cat si din punct de vedere al marimii si al accesoriilor.

Inainte de a face achizitia, incearca sa iti masori atelierul, pentru a vedea care este cea mai potrivita dimensiune pentru banc. De asemenea, numara toate sculele pe care vrei sa le ai la indemana si cauta o optiune care sa le poata oferi spatii de depozitare accesibile, care sa-ti fie mereu la indemana.

Un banc de lucru bun trebuie sa fie rezistent ( cele din metal, care pot sustine greutatide pana la 1000 de kg sunt potrivite pentru orice activitate), sa asigure confort in timp ce este folosit si evident, sa aiba un raport calitate/pret foarte bun.

Daca iti doresti bancuri de lucru foarte bine construite, cu o multime de spatii de depozitare si multe accesorii, pe Tecnolam poti gasi mai multe optiuni interesante, potrivite pentru atelierul tau.

Source