Fertilizarea este un proces important ce ar trebui realizat in fiecare sezon de vegentatie al plantelor. In mod cert, sunt si plante care se dezvolta armonios in lipsa fertilizantilor, insa cele mai multe te vor recompensa cu o mare de flori pentru sprijinul oferit.

De ce este atat de important ingrasamantul pentru plante?

  • Unele plante sunt mari consumatoare de minerale si au nevoie de un ajutor ponderat pentru o dezvoltare armonioasa;
  • Exista posibilitatea ca anumite plante sa fi fost afectate de boli sau daunatori, iar o doza de minerale le va ajuta sa se reucpereze si sa infloreasca;
  • Plantele puse in ghiveci, amplasate pe terasa sau in curte, au un deficit de minerale, iar pamantul se usuca rapid in prezenta soarelui intens. Din acest motiv, au nevoie de ingrasamant pentru a se mentine sanatoase.

Cand se administreaza ingrasamantul?

Ingrasamantul nu se administreaza niciodata atunci cand plantele sunt in repaus vegetativ pentru ca nu va fi absorbit. Perioada corecta de administrare debuteaza primavara devreme, atunci cand plantele incep sa creasca si se diminueaza usor in perioada verii, atunci cand temperaturile cresc.

Toamna tarziu se recomanda stoparea administrarii ingrasamintelor pentru ca pot provoca o crestere in sezonul rece, cand in mod normal plantele ar trebui sa intre in repaus vegetativ.

Tipuri de ingrasaminte

Exista trei tipuri de ingrasaminte – cele naturale, animale si cele chimice.

Ingrasamintele naturale sunt obtinute, adesea, din resturi vegetale din gradinia, ce trec prin procesul de compostare. Cele animale nu se folosesc in stare proaspata pentru ca sunt acide si pot arde plantele. Trebuie lasate un timp indelungat la compostat si amestecate bine cu solul. Ingrasamintele naturale sunt foarte sanatoase pentru plante, insa au o reactie foarte lenta.

Ingrasamintele chimice, in schimb, au o reactie imediata si vei obtine, cu siguranta, efectul scontat.

Unde se gasesc cele mai bune ingrasaminte pentru plante?

Magazinul online Agrinin pune la dispozitie o gama variata de ingrasaminte, in forma lichida, solida, pudra sau granule. Tot ce trebuie sa faci este sa stii ce nevoi au plantele tale si sa le administrezi substanele potrivite pentru a se dezvolta rapid si armonios.

Magazinul online Agrinin te asteapta cu cele mai apreciate si eficiente sortimente de ingrasaminte pentru plante!

Source