Ce este un server VPS?

Tehnologia VPS presupune divizarea unui computer fizic în partiții virtuale. Acestea vor dispune de resurse individuale, care sunt adresate fiecărui client în parte și nu interferează cu cele ale altor persoane. Primul avantaj al unei asemenea soluții ar fi accesul root, care va fi util în cazul în care deții angajați și vrei să creezi conturi suplimentare cu permisiunile reduse. Administrarea necesită însă cunoștințe tehnice de bază, precum și setarea măsurilor de securitate. Spre exemplu, s-ar putea să fie necesar să schimbi portul clasic și să folosești tehnologia de login în 2 pași. Pe un server virtual se poate instala un sistem de operare Linux, care poate fi controlat într-un mod similar precum pe un computer personal. Există în continuare restricții la sistemul de fișiere și nucleu, precum și limitări ce țin de fiecare pachet. Resursele RAM vor fi însă sporite, iar serviciul de back-up automat va garanta protecția datelor în cazul evenimentelor neprevăzute.

Ce este un server dedicat?

După cum sugerează și denumirea, acest server îți aparține în întregime. Doar tu ești responsabil de controlul resurselor și ai acces non-stop la ceea ce se întâmplă. Unele persoane decid să achiziționeze o astfel de mașinărie singure, folosind servicii de colocare sau instalându-le direct la locul de muncă. Cu toate acestea, investițiile din aceeași categorie nu reprezintă o decizie potrivită în majoritatea situațiilor. În schimb, cea mai bună soluție pentru companiile mici și medii rămâne în continuare închirierea. Primul avantaj al serverelor dedicate este viteza furnizată. Tehnologia GPU nu este neapărat o necesitate, deoarece ai parte de o lățime de bandă consistentă și timpi de răspuns ultra-rapizi oeicum. Multe servere dedicate utilizează tehnologie SSD, care facilitează o încărcare instantă. Astfel, șansele de a urca în prima în Google cresc semnificativ. De asemenea, utilizatorii vor avea parte de o experiență de navigare plăcută și e mult mai probabil să ia brandul tău în considerare. Pot fi create nenumărate proiecte web, inclusiv aplicații sau servere de gaming. Cel mai mare dezavantaj al unui server dedicat este prețul. Cu toate acestea, costurile sunt justificate pentru un business care se află în continuă creștere și își dorește să aibă parte de calitate în ceea ce privește hostingul. De regulă, resursele din pachet nu pot fi mărite, dar există anumite excepții. Spre exemplu, administrarea serverului se poate dovedi dificilă, motiv pentru care multe firme apelează la servicii de consultanță în IT. Pe de altă parte, la Hzone îți putem oferi pachete care să fie gata configurate pentru utilizare.

Cum alegi soluția ideală?

Principala diferență între servere VPS și cele dedicate este costul. Bugetul pe care îl ai disponibil pentru marketing poate fi afectat dacă alegi un pachet prea scump, astfel încât se recomandă consultarea cu atenție a beneficiilor oferite de furnizor. Serverele VPS sunt ideale pentru afacerile ce se află încă în perioada de dezvoltare, iar cele dedicate reprezintă alternativa potrivită pentru stocarea cantităților mari de date. Pe baza acestor informații, poți lua decizia potrivită mai ușor.

Source