brad-de-craciun-artificialbrad-de-craciun-artificial

Definitie. Semnificatia biblica a bradului de Craciun se refera la un element decorativ foarte frecvent in sarbatorile de Craciun.

Se caracterizeaza prin faptul ca este reprezentata de un pin sau molid. Tinde sa fie impodobita de sfere colorate de diferite dimensiuni, lumini, clopote, stele, arcuri, cizme de Craciun, oameni de zapada, reni, sanii, ursi polari, lumanari, cadouri etc.  Acum, se obicei se foloseste un brad de Craciun artificialpentru comoditate si pentru un aspect mai bun.

Video despre semnificatia biblica a bradului de Craciun

Semnificatia biblica a bradului de Craciun a fost un obicei care a fost legat de religie, prosperitate si speranta.

Originile sale dateaza dintr-o traditie a popoarelor germanice care se inchinau zeului Idrasil sau copacului universului, ale carui radacini erau in iad si coroana sa in rai. (Se refera la pomul vietii.)

Ei au decorat acest copac cu torte si au dansat in jur pentru a sarbatori debutul solstitiului de iarna. In cele din urma, un evanghelizator din Germania si Anglia vine in sat, schimband copacul vechi si inlocuind un pin, reprezentand dragostea vesnica a lui Dumnezeu.

Schimbarea obiceiului si decorarea cu mere, ca o reprezentare a ispitelor (Faceti referire la fructul interzis al pomului din Gradina Edenului) si lumanari care reprezentau harul divin si lumina lumii.

Nasterea Domnului (Ieslea) si copacul ating inima tuturor. Sunt simboluri care vorbesc despre fraternitate si ii cheama pe oameni sa redescopere frumusetea simplitatii si solidaritatii, a spus Papa Francisc cu ceva timp in urma.

De indata ce incepe luna decembrie, simtim acel spirit al Craciunului care ne determina in mod natural sa prezicem pacea si sa fim mai sustinatori. In cadrul sarbatorii crestine, asamblarea Nasterii Domnului si a copacului este un ritual incarcat cu o semnificatie cu totul deosebita.

Povestea primei „iesle vii”

Povestea spune ca in 1219, in mijlocul „cruciadelor” (interventii militare organizate de Papa si regii europeni pentru a recuceri Tara Sfanta, care a cazut sub puterea musulmanilor), Sfantul Francisc de Assisi a intreprins o calatorie, care a durat cateva luni, pentru a se intalni cu sultanul Malik al-Kamil.

El a avut dorinta de a semna pacea si de a se asigura ca credinciosii ar putea vizita grota din Betleem, locul nasterii lui Isus, in conformitate cu evanghelicii Matei si Luca (in conformitate cu Sf. Ioan nasterea lui Isus a avut loc in Nazaret, regiunea Galileii).

Intalnirea a avut loc, dar razboiul a continuat. Sfantul Francisc se intorcea la Assisi, frustrat in incercarea sa de pace. Cea mai raspandita versiune spune ca la 24 decembrie 1223 a predicat in Greccio, Italia, si atunci a simtit revelatia ca „orice tara ar putea fi Betleem” daca oamenii ar simti in inimile lor dorinta de a venera acel moment si de a-l recrea. Cu ajutorul unor sateni, acel Craciun la o ferma (o alta versiune face aluzie la o Biserica) a fost reprezentat „prima iesle vie”.

Nasterea Domnului este pregatita pe 8 decembrie, figurile centrale sunt Maria si Iosif care sunt insotiti de pastori, steaua Betleemului, oi, un catar si un bou. Pe 24 figura lui Isus este incorporata.

Pentru cei mai frumosi brazi de Craciun, recomand sa intri pe https://www.brazicraciun.net/