? CS Victoria Călan: 1j / 1v 0e 0î / ? 3-0

Echipa micului oraș din județul Hunedoara a luat naștere în 1918. Multă vreme asociați cu Combinatul Siderurgic Victoria din localitate, roș-negrii au jucat pentru câteva sezoane în Divizia B, în anii ’70. Precum mulți alți coloși industriali din România, combinatul siderurgic (redenumit Sidermet) a intrat în faliment în 2003, fiind în clipa de față în ruine. Victoria Călan joacă în prezent în Liga IV Hunedoara.

? CS Ocna Mureș: 1j / 1v 0e 0î / ? 2-0

Situat într-o regiune a țării bogată în resurse de sare, clubul a fost fondat în 1936 sub patronajul fabricii de sodă caustică Solvay (astăzi GHCL Upsom). De altfel, pentru cea mai mare parte a istoriei sale, clubul ocnean s-a și numit Soda Ocna Mureș – iar suporterii săi încă mai încurajează echipa cu „Hai Soda dragă”. Stadionul echipei are probabil cel mai idilic nume din România: Stadionul Dragostei. A fost ridicat tot în 1936, cu sponsorizarea însuși baronului belgian Solvay, fiind totodată și prima arenă din țară dotată cu instalație de nocturnă. În clipa de față, echipa din județul Alba joacă în Liga III.

? RC Strasbourg Alsace: 2j / 0v 1e 1î / ? 1-2

Cel mai cunoscut club al Alsaciei a luat ființă în 1906, sub numele 1. FC Neudorf, când regiunea făcea parte din Imperiul German. În 1919, după revenirea Alsaciei în Franța, clubul se redenumea Racing Club Strasbourg-Neudorf. În 1940, după reanexarea Alsaciei de Germania, clubul s-a redenumit Rasensportclub Straßburg. În 1944, după rerevenirea Alsaciei în Franța, clubul s-a redenumit iarăși RC Strasbourg. Strasburghezii au în palmares un campionat și trei cupe naționale. În 1966, reușeau să elimine Steaua din primul tur al Cupei Cupelor. În 2011, clubul a intrat în faliment, reînscriindu-se apoi în liga a cincea franceză (CFA 2). În 2017, Strasbourg reușea să revină în Ligue 1 (unde sunt și astăzi), câștigând apoi și Coupe de la Ligue în 2019.

? CF Gloria 1922 Bistrița: 31j / 19v 7e 5î / ? 52-31

Echipa din nordul României a fost fondată în 1922, de către Fabrica de Sobe și Produse Ceramice – între timp scindată în actuala companie Teraplast și defuncta Teracota Bistrița. Primul nume al echipe a fost Ceramica, iar rebotezarea în Gloria a avut loc în 1956. Cea mai mare parte a istoriei a fost petrecută în eșaloanele inferioare, dar odată cu promovarea din 1990 în Divizia A, a urmat o prezență continuă de 21 de ani în prima ligă. Condusă de președintele Jean Pădureanu, Gloria a fost unul dintre cluburile de top ale așa-numitei „cooperative” – un sistem de cluburi din prima ligă pretins a fi dictat din umbră echipele retrogradate și salvate. Adunând totuși trei sezoane în cupele europene și șapte în Cupa UEFA Intertoto, declinul Gloriei a început concomitent cu retragerea lui Pădureanu. În 2011 a retrogradat, iar în 2018 a falimentat. Momentan, în Liga III activează un club pe nume 1. FC Gloria Bistrița, dar (încă) fără dreptul asupra brandului echipei originale.

? AS Medicina Cluj: 1j / 1v 0e 0î / ? 1-0

Despre echipa studenților la Institutul de Medicină și Farmacie din Cluj (actuala Universitate de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”) nu există foarte multe informații. Echipa a fost activă în anii ’60 în Divizia C, ajungând în optimile de finală ale Cupei României în 1967, când a fost eliminată de Steaua. În 1968 a reușit promovarea în Divizia B, dar a retrogradat după primul sezon, dispărând imediat.

Palmares Steaua vs. CS Victoria Călan, CS Ocna Mureș, RC Strasbourg Alsace, CF Gloria 1922 Bistrița și AS Medicina ClujPalmares Steaua vs. CS Victoria Călan, CS Ocna Mureș, RC Strasbourg Alsace, CF Gloria 1922 Bistrița și AS Medicina Cluj


STEAUA vs. RESTUL LUMII prezintă istoricul adevărat și curat al echipei CSA Steaua București. Statisticile reunesc rezultatele din toate competițiile oficiale, naționale sau internaționale, din anii de activitate a echipei de fotbal Steaua București: 1947-2002 și 2017-2020.

#aicieSteaua #spiritdeluptă

Source