Inca din Evul Mediu, era obisnuit ca femeile sa primeasca inel de logodna de la partenerul ei ca semn al promisiunii de casatorie. Actul a fost luat atat de in serios incat femeilor li s-a interzis chiar sa poarte un inel doar pentru distractie. Astazi, se obisnuieste ca femeile sa primeasca inele de logodna de diamante

Mai tarziu, au aparut inelele gemene. De fapt sunt doua inele purtate impreuna. Barbatul isi poarta inelul pana in ziua nuntii inainte de a-l oferi miresei care il va purta pe post de verigheta.

Astazi, inelul de logodna este o parte integranta a anuntului oficial de nunta. In Romania, doar femeia poarta in mod traditional un inel de logodna. Barbatul este de obicei cel care alege si cumpara inelul.

Inel de logodna – traditie, individualitate si sens vs valoare

In timp ce valoarea inelului de logodna este stabilita de exemplu in functie de venitul barbatului din alte tari, romanii pun o valoare mai mare pe inelul femeii.

Alegerea materialului si marimea diamantului joaca si ele un rol esential in tara noastra, insa pentru majoritatea femeilor, originalitatea si sensul inelului de logodna sunt cele care primeaza.

Majoritatea oamenilor acorda o importanta deosebita semnificatiei traditionale a inelului. Este purtat ca simbol al iubirii nemuritoare si al loialitatii fata de partener.

Inel de logodna: inca relevant?

Purtarea unui inel de logodna face intotdeauna parte din tendinta. Aceasta traditie este de fapt destul de recenta. In trecut, obiceiul de a oferi un inel de logodna era rezervat nobililor care doreau sa se casatoreasca, precum si cetatenilor bogati din clasa superioara. Un inel de metal pretios impodobit cu un diamant era pur si simplu prea scump pentru populatia mai umila.

Salariile au crescut odata cu cresterea economica din anii 1950, permitand din ce in ce mai multor barbati sa ofere un inel pretios iubitei lor. Ritualul inelului de logodna rezervat anterior claselor superioare era acum deschis tuturor. Numarul de cupluri care perpetueaza aceasta traditie a inelului de logodna a continuat sa creasca in anii 1970.

Tendinta de a oferi un inel de logodna partenerului sau continua si astazi. In trecut, era destul de comun ca si barbatii sa poarte un inel. In zilele noastre, peste 90% dintre ei ii ofera partenerului lor un inel pentru logodna, doar pentru a primi o promisiune de nunta in ziua nuntii.

Inelul de logodna: pentru ce este de fapt?

Aceasta este o intrebare pe care si-o pun multi oameni pentru ca nu inteleg cu adevarat sensul traditional si valoarea emotionala a inelului de logodna. Motivul numarul unu pentru multi barbati este ca este o investitie romantica pentru ea si unica pentru el.  Motivul esential pentru femei este ca toti oamenii din jurul lor, prieteni si cunoscuti, vor fi uimiti de stralucirea incredibila a diamantului lor.

Source