Esti hotarat sa investesti in energia regenerabila si sa fii independent energetic? Daca iti doresti sa achzitionezi un sistem de panouri fotovoltaice, trebuie sa te hotarasti ce model se potriveste pentru casa ta. In acest context, depinde de obiectivele tale, insa noi iti vom oferi cateva informatii utile despre ce fel de panouri poti opta.

Citeste mai departe si afla despre ce sa alegi dintre sistemele fotovoltaice on-grid si off-grid.

Sisteme Fotovoltaice On-Grid: produci si economisesti

Cu siguranta vrei sa faci o investitie pe termen lung, pe care sa nu o regreti mai tarziu. Daca esti in cautarea unor sisteme fotovoltaice, trebuie sa stii ca ele sunt de mai multe tipuri. Panourile fotovoltaice sunt o solutie pentru multe griji legate de cheltuielile si facturile mari la energia electrica.

De exemplu, sistemele on-grid au capacitatea de a se conecta la reteaua publica. In privinta avantajelor acestor panouri, este de mentionat ca nu trebuie sa te stresezi daca produci sa nu suficienta energie verde. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand consumi mai mult decat ceea ce produci, cantitatea de energie de care mai ai nevoie este preluata din reteaua publica. Pe de alta parte, daca produci mai mult decat consumi, surplusul de energie electrica va fi injectat in reteaua publica.

Un alt avantaj major al acestor sisteme este ca reprezinta cea mai putin costisitoare varianta de panouri fotovoltaice. Intrucat, nu contin acumulatori, pretul lor este mult mai mic fata de sistemele off-grid, care permit inmagazinarea energiei produse prin acumularea ei.

Sistemele Fotovoltaice Off-Grid: afla cum poti fi independent energetic

Daca pentru tine independența energetica este un obiectiv major, atunci aceste sisteme off-grid sunt cele ce ti se potrivesc. Spre deosebire de panourile on grid, acestea nu sunt conectate la reteaua publica de energie. Unul din aspectele de care trebuie sa tii cont este acela ca panourile off grid sunt dotate cu un acumulator puternic. Datorita acestuia poti inmagazina tot surplusul de energie ramas, cel pe care nu l-ai consumat. Energia neutilizata poate fi pastrata pentru consumul viitor sau poate fi vanduta si astfel, vei deveni un prosumator.

Nu doar ca vei elimina facturile la curentul electric, dar vei putea consuma si vinde energia regenerabila, produsa de sistemul tau de panouri. Tot procesul este reglementat de catre ANRE si exista informatii in acest sens, pe care le poti gasi foarte usor. Daca ne-am raporta la un posibil dezavantaj, acela ar fi ca nu vei avea o varianta de rezerva, in cazul in care produci mai putin decat consumi.

La cine trebuie sa apelezi pentru montaj de panouri fotovoltaice?

Indiferent care este produsul pentru care optezi, ai nevoie de o firma certificata ANRE Bucuresti, care sa se ocupe de montarea eficienta a panourilor. Inclusiv firma pe care o angajezi, trebuie sa indeplineasca cateva criterii, pentru a fi sigur ca panourile tale vor functiona la capacitate maxima.

Electrocalin este o firma de electricieni, cu peste 25 de ani experienta. Echipa lor nu numai ca ofera servicii de montare panouri fotovoltaice, dar dispun si de sisteme de panouri performante. Profita de serviciile lor profesionale si de consultanta si apeleaza la ei pentru montajul de panouri fotovoltaice.

În plus, poți achiziționezi un kit de panouri fotovoltaice de la Electrocalin. Acesta include toate echipamentele necesare pentru instalarea panourilor. Firma iti ofera mai multe variante din care poti opta, precum sunt kiturile monofazate sau trifazate. Te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere, in functie de tipul tau de bransament. Mai mult, in general, kiturile sunt mult mai avantajoase ca pret.

Apeleaza la Electrocalin pentru un pachet complet de servicii pentru sistemele fotovoltaice!

Source