1. Construiește rafturi pentru flori

În situația în care iubești să te bucuri de prezența unor specii numeroase de flori, iar spațiul haotic pe care îl ocupă acestea, la interior sau exterior, te deranjează sau nu este ceea ce îți dorești, te poți orienta spre construcția unor rafturi. Acestea vor susține ghivecele cu flori și, totodată, le va pune în valoare frumusețea, deoarece o simplă masă sau un pervaz nu sunt chiar cele mai atractive soluții ale momentului. 

Așadar, în primul rând, indiferent că vorbim de un raft pentru interior sau exterior, asigură-te că este potrivit pentru numărul tău de ghivece, respectiv se potrivește cu designul holului sau, poate, al terasei casei. 

Materialele din care poți construi rapid rafturi pentru flori sunt numeroase, de la lemn sau pal până la metal sau sticlă. Palul este una dintre cele mai accesibile opțiuni, dar pentru rezistență și frumusețe îți recomandăm să alegi lemnul, mai ales dacă ai deja o casă rustică. De asemenea, dacă optezi pentru metal sau fier, cu diverse ornamente, ai în vedere tratamentul împotriva coroziunii. 

Ideile pentru florile tale pot continua și mai creativ de atât. Astfel, te poți folosi de o bicicletă veche, căreia să-i faci câteva suporturi pentru ghivece, dar și de paleți din lemn pentru a construi un perete vertical de flori. 

2. Construiește o pergolă simplă

Dacă foișorul ți se pare o idee prea clasică de amenajare a curții casei, atunci este foarte posibil să îți dorești construirea unei pergole. Atractivitatea unei pergole vine de la faptul că poate fi construită în continuarea casei și, practic, devine o  terasă, dacă nu ai deja una. Desigur, tu alegi locul cel mai potrivit de amplasare. 

Pergola nu este un proiect dificil de construcție, mai ales dacă vorbim de o pergolă simplă, separată de casă. Ca idee, folosește patru stâlpi rezistenți din lemn, pe care să îi poziționezi într-o mică groapă cu beton. Astfel, te asiguri de o structură bună de rezistență. Mai apoi, a doua zi, poți veni cu grinzile din lemn, ce vor forma acoperișul pergolei. Cu un ciocan rotopercutor, poți rezolva simplu multe dintre etapele de construire și definitivare a pergolei. Pentru umbrire și impermeabilitate, poți opta pentru o prelată care să fie poziționată pe acoperișul pergolei. 

În final, o poți decora după bunul plac, cu mobilierul de grădină preferat. Cu o astfel de pergolă, vei petrece mai mult timp în aer liber cu familia sau prietenii tăi.

3. Construiește o piscină din lemn

Îți supunem atenției cum poți să construiești o piscină din paleți de lemn. Nu este nici foarte ușor, dar nici atât de dificil. În funcție de experiența și îndemânarea ta, proiectul poate fi făcut destul de repede. 

Ai nevoie de paleți din lemn, scânduri sau șipci din lemn, folii impermeabile pentru baza și lateralele piscinei și cât mai multe prosoape sau cearșafuri la care poți renunța pentru confortul din piscină. Este foarte important ca solul unde construiești piscina să fie foarte bine tasat. De asemenea, decorarea exterioară o poți face cu diverse placaje, cum ar fi cele cu imitație de bambus. Umplerea piscinei o poți face cu ajutorul unei pompe de apă, cu funcție de recirculare. 

O astfel de piscină este o construcție mult mai ieftină decât o piscină convențională, de care te poți bucura în timpul zilelor călduroase de vară. 

Să faci diverse construcții rapide, precum cele de mai sus, nu mai reprezintă un impediment, mai ales că acum ai materiale pentru orice buget, unelte inteligente și suficiente idei care să se potrivească întocmai cerințelor tale. 

Source