Organizat de Asociația UCIMR – ”Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov și și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, proiectul ”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” aduce împreună publicul foarte tânăr și artiști de pe marile scene, într-o serie de evenimente pentru familiarizarea copiilor cu domenii culturale diverse, prin intermediul muzicii.
Până în prezent, în Bastion s-au derulat 3 ateliere creative în 10, 15 și 16 august și 3 concerte susținute de artiști de vârf, pe parcursul cărora sute de copii și părinți au aflat mai multe despre diverse stiluri muzicale în corelație cu alte domenii culturale, sub forma unor călătorii tematice ale lui Muzicilă (actorii Alexandru Unguru și Ana Turoș) în lumea dansului, a istoriei și a poveștilor.
Despre MĂDĂLINA PAȘOL: un copil-minune al anilor ’80-’90, este recunoscută pentru premiile internaţionale şi colaborările pe scenele importante din Europa şi Asia, fiind apreciată pentru măiestria sa interpretativă. Este laureată a unor importante concursuri internaţionale precum ARD – Munchen, Feruccio Busoni sau Artur Schnabel. La Berlin, printre alte colaborări prestigioase cu RIAS Kammerochester, Filarmonica din Berlin şi absolvirea clasei de pianişti concertişti a celebrului profesor român George Sava şi, mai târziu, a prof. Pascal Devoyon, pianista a iniţiat o stagiune de Hauskonzerte pe care le continuă la Bucureşti sub forma salonului „Chopin&Champagne”.Prezidează Institutul Internaţional de Arte şi iniţiază proiecte pentru tinere talente care se formează sub îndrumarea sa şi promit viitorul unei generaţii. În cadrul carierei sale de prestigiu internaţional Mădălina Paşol colaborează cu numeroase instituţii şi festivaluri din România: Bucharest Music Film Festival, Radio România Muzical, Festivalul George Enescu, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Casa Artelor „Dinu Lipatti” etc.
Despre MARIUS DRĂGUȘ: cunoscut pentru toată lumea drept MAGITOT, este absolvent al U.N.A.T.C. I.L. Caragiale la clasa profesorului Florin Zamfirescu şi ultimul discipol al maestrului magician MATEI RETAS. Câştigător al premiului de originalitate în cadrul Emisiunii „Românii au talent” şi cu peste 350 de spectacole pe an, MAGITOT este astăzi un brand naţional, apreciat atât de televiziunile din ţară cât şi de organizatorii de evenimente de calitate. Spectolele sale se disting prin farmecul aparte al artistului, comedia de calitate şi faptul că publicul păşeşte în lumea lui, simţindu-se detaşat de problemele cotidiene. Profesor de actorie şi magie de peste 10 ani, actor, magician, prezentator şi un bun entertainer, toate astea amestecate cu umorul specific, il fac pe MAGITOT să fie un brand naţional.