Românii care își încălzesc locuințele cu combustibil solid își pregătesc deja rezervele de lemn pentru foc, gândindu-se că ar putea apărea scumpiri chiar și în cazul acestui tip de combustibil. Cu toate acestea, remarcăm că în comparație cu prețurile de anul trecut ale lemnului de foc nu există diferențe prea mari.
Pentru multe persoane, încălzirea cu lemn este singura opțiune ce merită luată în calcul. Asta pentru că rețeaua de gaze naturale este foarte restrânsă și disponibilă, în general, doar în zonele urbane. Iar electricitatea fiind, așa cum spuneam, foarte scumpă, cel puțin la ora actuală singura opțiune pe care merită să o alegi este, desigur, combustibilul solid.
Există diferite moduri de exploatarea a lemnului de foc, de la clasicele sobe cu plită la centralele performante pe lemne, iar costurile încălzirii cu lemne sunt direct influențate de sistemul folosit pentru arderea lemnului. În acest sens, se recomandă utilizarea unei centrale pe lemne de ultimă generație, care să eficientizeze la maximul puterea calorică a lemnului, oferind un randament cât mai bun. Doar astfel poți obține costuri excelente în ceea ce privește încălzirea cu lemn de foc.
În cazul în care se dorește încălzirea unei locuințe mari, costurile pe care le vei plăti pentru încălzire în întregul sezon de iarnă pot ajunge chiar și până la 7500 de lei, dacă locuința nu este bine izolată iar sistemul de încălzire folosit nu este întocmai cel mai performant model de pe piață. De aceea, ar trebui să ai în vedere centralele pe lemne marca Liepsnele iar problemele vor dispărea.
Centralele pe lemne Liepsnele s-au făcut remarcate de-a lungul timpului întocmai prin consumul lor prietenos cu buzunarul, precum și cu o autonomie de până la 30 de ore care garantează, desigur, costuri accesibile pentru încălzire.
În astfel de condiții, prețul plătit pentru încălzirea unei case de dimensiuni obișnuite vor scădea în mod considerabil, ajungând până la 2000 de lei sau chiar mai puțin, în funcție de numărul de calorifere dar mai ales de prețul de achiziționare a lemnului de foc. Sunt persoane care au declarat că nu consumă mai mult de 15 metri cubi de lemne de foc întreaga iarnă, ceea ce este o cantitate mai mult decât rezonabilă, dat fiind mai ales prețul accesibil pe care lemnul de foc îl are.
Chiar dacă nu putem oferi cifre exacte ale costurilor pe care încălzirea cu lemn de foc le presupune, existând atât de mulți factori ce pot influența prețul pe care îl vei plăti în final, cert este faptul că, raportându-te la prețurile pe care încălzirea folosind clasicii combustibili precum gazul sau electricitatea, încălzirea cu lemn de foc este cu mult mai avantajoasă.
Acestea fiind prezentate, concluzia nu poate fi alta decât aceea că achiziționarea unei centrale pe lemne Liepsnele reprezintă o alegere grozavă pe care o poți face în acest moment în care au loc scumpiri tot mai greu de suportat.