? CA Câmpulung Moldovenesc: 3j / 2v 0e 1î / ? 7-4
Casa Armatei Câmpulung Moldovenesc a fost unul dintre multiplele cluburi militare înființate în toată țara după Război. Fondată la Iași, în 1948, echipa militarilor bucovineni închegase o trupă valoroasă, care reușise promovarea în Divizia A. După un sezon și jumătate în prima ligă, clubul a fost desființat, jucătorii răspândindu-se la diverse echipe din țară. La Steaua a ajuns, de la această echipă, fostul mare portar Costică Toma.
? CA Cluj: 1j / 1v 0e 0î / ? 3-0
Casa Armatei Cluj se înscrie, la rându-i, între multiplele echipe militare înființate în toată țara după război. Despre echipa de fotbal a militarilor clujeni nu există foarte multe informații, decât că a întâlnit pe CCA în 1952, în Cupa României. În schimb, „sucursala” din Cluj a constituit o pepinieră importantă pentru alte sporturi ale Stelei. Echipa de hochei pe gheață, de exemplu, s-a format inițial aici, în 1951.
? FCM Bacău: 84j / 53v 15e 16î / ? 174-77
Fotbal Club Municipal Bacău a luat naștere în 1950, sub numele de Dinamo Bacău. Băcăuanii s-au desprins de sub tutela Ministerului de Interne începând cu 1970 și au cunoscut perioada lor maximă la sfârșitul anilor ’90 – începutul anilor 2000, sub patronajul omului de afaceri și ulteriorului primar Dumitru Sechelariu. FCM Bacău a dispărut odată cu falimentul din 2014, dar suporterii au pus bazele renașterii clubului, prin recenta înscriere în Liga IV a echipei denumite „Asociația Sportivă a Suporterilor FCM 1950 Bacău”.
? Locomotiva Oradea: 1j / 1v 0e 0î / ? 2-1
Echipa ferioviarilor orădeni s-a înființat, cel mai probabil, înainte de Război. Cea mai mare performanță a sa este atingerea sferturilor de finală ale Cupei României din 1952, când a fost eliminată de CCA. A dispărut la mijlocul anilor ’50, odată cu retrogradarea în campionatul regional.
? Locomotiva Iași: 2j / 2v 0e 0î / ? 5-1
Imediat după Război, echipa feroviarilor ieșeni avea o mică rivalitate locală cu echipa studenților ieșeni. Cele două echipe au fuzionat în 1958, sub numele de Clubul Sportiv Muncitoresc Studențesc (ulterior Politehnica Iași). Pe durata existenței sale, Locomotiva a întâlnit CCA de două ori în Cupa României.
STEAUA vs. RESTUL LUMII prezintă istoricul adevărat și curat al echipei CSA Steaua București. Statisticile reunesc rezultatele din toate competițiile oficiale, naționale sau internaționale, din anii de activitate a echipei de fotbal Steaua București: 1947-2002 și 2017-2020.
#aicieSteaua #spiritdeluptă