Destul de rare in mormintele faraonilor, obiectele din argint au fost descoperite in mormintele caldeene (mileniul IV i.e.n.). Foarte indragit in antichitate de persani, argintul a fost extras si de greci, fenicieni, romani, carataginezi si spanioli. „Apei de argint” i se atribuiau mari puteri tamaduitoare; mai tarziu s-au descoperit proprietatile sale bactericide.

Argintul a fost la fel de apreciat, chiar din antichitate, ca si aurul. Orientul, Mesopotamia, Egiptul, Levantul, Troia, Creta, Grecia dar si romanii, persii si indienii au apreciat frumusetea argintului, confectionand din acest metal pretios nu numai bijuterii ci si obiecte de vesela, arme si, din fir de argint, imbracaminte.

A fost o perioada in istorie cand aurul era chiar considerat etalon de valoare – debenul – reprezentand 91 de grame de argint. Numele ii provine din latinescul argentum, derivat la randul sau din grecescul argos care inseamna alb.

Argintul este cel mai reflectiv si accesibil dintre metalele pretioase. Pretul sau scazut permite prelucrarea sa intr-o maniera impunatoare si inovatoare. Bijuteriile din argint „Sterling” deseori sunt prelucrate de cei mai renumiti designeri si pot ajunge la preturi cuprinse intre 100$ si mii de dolari, dupa cum am putut afla de pe blogul adilupu.com

Standardul de calitate al obiectelor din argint este cel Sterling care are in compozitie 92,5 % argint si 7,5 % cupru.

Marcajele argintului:

*in general – Sterling Silver;

*american – 925;

*european – 935;

*francez – 800;

*rusesc – 88 sau 84.

Bratara norocoasa din argint

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut in puterea talismanelor menite sa le sporeasca norocul in viata.Bratarile norocoase, foarte populare in zilele noastre, contin fie un simbol norocos fie reprezentarea unui semn zodiacal. O astfel de bratara din argint avand un trifoi, aduce energii pozitive in viata ta daca tu crezi in puterea ei si a viselor tale.

Este o bijuterie este foarte usor de asortat si poate fi purtata zi de zi. Va propun doua tinute la care puteti adauga bratara norocoasa ca un final touch.O pereche de jeansi scurti devine usor o piesa de rezistenta pe timp de vara.

Pentru zilele libere poti purta jeansii scurti cu un tricou (eventual cu un imprimeu haios) alaturi de o pereche de tenesi sau sandale flats.O alta tinuta chic – relaxata este compusa dintr-o pereche de jeansi skinny si o bluza lejera intr-un galben intens.

Cercei din argint cu pietre, cum sa-i porti

Exista mai multe moduri in care poti purta aceleasi accesorii. O pereche de cercei din argint, cu pietre colorate dau o nota interesanta tinutei tale.

Anul acesta fusta de blugi a reintrat in garderoba feminina. Modelul midi ocupa un loc important in tinutele casual de zi cu zi. Fusta din denim este un articol vestimentar foarte versatil care poate fi purtat atat cu balerini, cat si cu sandale inalte sau pantofi stileto. Chiar daca alegi sa o porti cu un tricou simplu, din bumbac, o pereche de cercei din argint o sa dea tinutei tale un aer chic.

Dintr-un material confortabil si foarte feminina rochia tricotata este o alegere buna pentru sezonul rece. Purtata cu o pereche de cizme din piele intoarsa vei obtine un efect de alungire a siluetei. Cerceii din argint cu pietre in cromatica tinutei tale vor completa impecabil look-ul tau.

Chiar daca un pulover gros cu jeansi reprezinta o varianta calduroasa in zilele friguroase, doamnele stylish fac diferenta cu ajutorul accesoriilor.

Ingrijirea bijuteriilor din argint si nu numai

Atat pietrele pretioase, cele fine, cat si perlele trebuie ferite de temperaturile foarte inalte sau de foc, care pot distruge piatra (in cazul diamantului) sau ii pot schimba culoarea (de exemplu, in cazul safirului, rubinului sau smaraldului).

Orice bijuterie trebuie protejata de socuri, de aceea nu este recomandata purtarea sa atunci cand faceti sport sau orice alta activitate in timpul careia puteti lovi sau deteriora piatra.

Pietrele pretioase sau fine trebuie ferite de contactul cu diferiti acizi, grasimi sau detergenti, de aceea nu este recomandat sa purtati bijuterii in timp ce va ocupati de treburile casnice.Nu incercati sa curatati montura bijuteriilor cu obiecte ascutite sau de orice alt fel.

Bijuteriile trebuie curatate, iar montura verificata o data pe an, dar numai de catre bijutieri, care folosesc baile de ultrasunete in procesul de curatire.

Perlele necesita o ingrijire speciala. Diverse cosmetice (parfumuri, creme, spray-uri) pot deteriora perlele din coliere. Firul folosit pentru colierele din perle, confectionat din matase naturala, trebuie schimbat din cand in cand, deoarece prin purtare se impregneaza cu transpiratie si alte produse cosmetice care pot deteriora grav perlele din tot sirargul.

Perlele, fiind mai putin dure, se recomanda sa nu fie pastrate laolalta cu alte bijuteriui sau obiecte, care le pot zgaria, diminuandu-le substantial valoarea.Orice bijuterie cu pietre pretioase, fine sau perle, trebuie pastrata separat, in cutiuta in care a fost cumparata de la bijutier.

Source