Art Safari și organizatorii săi simt nevoia să răspundă comentariilor vizitatorilor cu privire la prezența în expoziția de artă contemporană Eroi/Antieroi a numeroase lucrări cu conținut explicit erotic.

”Mulțumim comentariilor, căci ne ajută să ne organizăm mai bine. Deși vorbim de artă, nu de erotism, grijuliu să nu lezeze principii și pudori, organizatorul a manifestat de la început preocupare să grupeze, chiar în dauna conceptului curatoarei Ilaria Demetrescu, lucrările cu conținut sexual explicit în 3 camere separate, semnalate ca atare, cu privire la conținut și acces peste vârsta de 18 ani”, punctează Ioana Ciocan, Director Art Safari

Libertatea curatorială și libertatea artistică trebuie să primeze în cadrul unei expozițiii de largi dimensiuni. 

”Sexualitatea și erotismul sunt teme ce revin continuu în toată istoria artei. În orice muzeu se găsesc creații legate de tema erotismului și vizitatorii nu trec indiferenți. Unii pot fi șocați, atrași, curioși, alții mai libertini sau mai sinceri, nu se rușinează, iar unii sunt pudibonzi; cert este că nimeni nu trece nepăsător”, mărturisește Raluca Ilaria Demetrescu, curatoarea expoziției Supereroi/ Antieroi. ” Toată istoria artei omenirii abundă de reprezentări de nuduri și de scene senzuale, mai cuminți sau mai îndrăznețe, în funcție și de moravurile acceptate. Veniți la Art Safari pentru a decide singuri la ce atitudini și sentimente vă provoacă expoziția. Unii o veți iubi, pe alții îi va dezgusta, însă nimeni nu va putea rămâne indiferent”, adaugă curatoarea.

Un lucru e sigur. Publicul vine în număr record la Art Safari. Peste 3.000 de persoane trec zilnic pragul expoziției și formează cozi lungi la intrare lungi de sute de metri. Și asta, în condițiile în care accesul la expoziții a fost condiționat de măsurile de spațiere a vizitării și control al accesului. 

Source