Tipuri de panouri solare

Sub aceeasi denumire se regasesc doua tipuri diferite de dispozitive: termice si fotovoltaice.

Cele termice sunt folosite pentru prepararea apei calde menajere, iar principiul de functionare consta in captarea energiei solare si transformarea acesteia in energie termica. Radiatia soarelui intalneste suprafata de absorbtie a colectorului, energia calorica fiind preluata de agentul termic care circula prin conductele termo-conductoare din cupru sau aluminiu.

Exista panouri nepresurizate, in cazul carora agentul de transfer poate fi chiar apa menajera, si panouri presurizate evoluate, care folosesc antigelul solar. In acest caz, schimbul de caldura are loc la nivelul boilerului, printr-un sistem de serpentine duble.

In schimb, panourile fotovoltaice genereaza energie electrica. Ele sunt sisteme mai complexe, prevazute cu celule solare in care exista straturi de siliciu, un material semiconductor. Fotonii din radiatia solara lovesc suprafata conductoare, elibereaza electroni si, in acest fel, produc curent electric.

Prin urmare, avand la baza functionarii lumina soarelui, acest tip de panouri solare sunt inutile in intuneric. Trebuie, deci, amplasate in locuri care beneficiaza de lumina solara timp de cat mai multe ore, in fiecare zi.

Avantajele financiare ale utilizarii unor panouri solare

Exista o multitudine de motive pentru care panourile solare devin tot mai populare in randul consumatorilor. Toti cei care au avut ocazia sa simta, in timp, avantajele acestui sistem sunt recunoscatori pentru decizia luata si o recomanda, cu incredere, tuturor cunoscutilor.

Aceste dispozitive pot sa asigure pana la 80% din necesarul anual de apa calda menajera a unei locuinte, ceea ce permite realizarea unei economii considerabile la plata facturilor. Vara, ele pot gestiona intregul volum de apa calda menajera, in timp ce iarna au un randament mai scazut.

Costurile cu mentenanta sunt, de asemenea, reduse. Neavand componente in miscare, riscul defectarii este redus. Pentru siguranta, ele necesita simple verificari periodice, in care echipe specializate inspecteaza functionalitatea sistemului.

Astfel, investitia se amortizeaza intr-o perioada de timp cuprinsa, de regula, intre 2 si 6 ani. Un alt beneficiu major consta in faptul ca se acorda subventii guvernamentale, care pot sa acopere pretul instalatiei, total sau partial.

Respect pentru viitor, cu o sursa de energie verde!

Spre deosebire de carbuni, petrol, gaze naturale sau alte tipuri de combustibil, energia solara este o sursa de energie inepuizabila si, in plus, prietenoasa cu mediul inconjurator. De pilda, prin utilizarea unui panou solar pentru incalzirea apei calde, se reduce consumul de titei cu aproximativ o tona in fiecare an.

Optand pentru aceasta solutie, dai dovada de respect pentru planeta si iti aduci propria contributie la efortul global de inlocuire a surselor poluante de energie cu surse ecologice, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului.

Pentru mai multe informatii despre diferite tipuri de panouri solare si despre accesoriile necesare, poti vizita magazinul online Quickshop.ro . Ti se vor oferi solutii multiple pentru locuinta ta, potrivite pentru un stil de viata confortabil si, in acelasi timp, prietenos cu planeta pe care traiesti!

Source