Semințele de in sunt crocante și au aromă plăcută, motiv pentru care se pot consuma ca atare, măcinate sau sub formă de ulei. Există multe modalități prin care le poți integra în alimentația ta, iar acest lucru aduce doar beneficii deoarece semințele de in ajută la reglarea nivelului de colesterol, diminuează stresul și te pot ajuta să slăbești prin inhibarea senzației de foame.

Când vine vorba de beneficiile semințelor de in, lista este lungă. Acest semințe conțin multe vitamine și minerale esențiale organismului, precum zinc, fier, vitamina B1, magneziu, calciu, sodiu, fosfor și sulf. Toate acestea contribuie la îmbunătățirea tranzitului intestinal, la buna funcționare a inimii și a creierului, precum și la protejarea organismului de efectele dăunătoare produse de radicalii liberi.

Cum depozităm semințele de in?

Semințele de in ar trebui păstrate într-un loc răcoros, uscat și întunecat. În acest fel eviți râncezirea, iar dacă dorești să le păstrezi în frigider, le poți depozita până la un an, dacă nu ai desfăcut încă ambalajul original.

Dacă ai integrat deja semințele de in în alimentația ta și le consumi des, ar trebui să le scoți din ambalajul în care au venit și să le transferi într-un borcan, ori într-o casoletă. Important este ca acestea să fie păstrate într-un recipient cu capac.

Cât de des putem consuma ulei din semințe de in?

Dacă ai ulei de semințe de in în casă și vrei să îl introduci în alimentația ta sau o faci deja, află că nu ar trebui să depășești o lingură (maxim 2) de ulei pe zi. În cazul în care depășești această doză, te expui riscului de îngrășare fiindcă, în definitiv, ulei de in este tot o grăsime, fie ea și sănătoasă.

Ca precauții, este bine de știut că uleiul de in nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează. De asemenea, se recomandă o vizită la doctor înainte de include uleiul de in în alimentația minorului.

Preparate în care poți integra semințele de in:

Poți introduce semințele de in în preparate precum: pâine, salate, paste, biscuiți, batoane energizante cu cereale sau chiar incorporate în compoziția pentru burgerii vegetali.

Cât despre uleiul din semințe de in, pe acesta îl poți integra în prepararea smoothie-urilor, sosurilor și salatelor pline de nutrienți și vitamine.

Poți cumpăra semințe de in de pe magazinul online verdesco.ro, un site care comercializeaza produse bio, dar care ofera si informații cu privire la mai multe alimente și superalimente precum semințele de in în secțiunea de blog.

Source