Retrospectiva anului 2020 pentru Isoterm arată că se încheie un an plin pentru această companie care oferă clienților o metodă pe atât de simplă, pe atât de eficientă și de durabilă de izolație: aplicarea de spumă poliuretanică (și poliuree pentru hidroizolație).
Primăvara 2020: izolații la domiciliu
Odată cu venirea primăverii au pornit și primele inițiative din an ale proprietarilor de case și construcții (sau de case în construcție) de a avansa în proiect sau de a aduce îmbunătățiri. Instituirea stării de urgență ca răspuns la pandemia de coronavirus care lua amploare părea că va opri aceste proiecte, însă gospodarii au petrecut chiar mai mult timp lucrând la casele lor și au decis chiar mai înțelept inclusiv în legătură cu alegerea izolațiilor.
Iată de ce echipele Isoterm au fost solicitate, ca de obicei, la domiciliu. Gata să devină un slogan pentru Isoterm, „izolăm la domiciliu” n-a făcut decât să pună în context o realitate: echipele se prezentau la fața locului dotate în mod corespunzător și aplicând spuma poliuretanică cu celulă închisă sau cu celulă deschisă, după caz. „Stați acasă, venim noi” a fost îndemnul de responsabilitate socială pe care compania l-a făcut în comunicarea publică.
Vara 2020: lucrări și un anunț important
Pe timpul verii, Isoterm a prezentat câteva dintre lucrările efectuate, una dintre ele constând într-un proiect de izolare a unei case pe structură de lemn (cu varianta cu celulă închisă a spumei poliuretanice atât pentru pereți, cât și pentru astereală, pentru o barieră termică de top).
Tot pe timpul verii a făcut un anunț important: a devenit aplicator oficial pentru spuma Icynene (companie canadiană lider mondial în sisteme de izolații cu spume expandabile, cu o experiență de patruzeci de ani în domeniu). Practic, un asemenea colos în izolații de spumă își pune toată încrederea în Isoterm, despre care declară că are un nivel superior în calificarea tehnică și în organizare.
Cu publicația Povești din Șantier, Isoterm a avut un dialog generalist despre spuma poliuretanică: ce proprietăți are varianta acesteia cu celulă deschisă, ce proprietăți are varianta cu celulă închisă, cum se aplică efectiv acest material izolator. Pe teren, aplicat – o expunere interesantă.
Toamna 2020: lucrări de anvergură
Toamna a venit cu noi și noi proiecte pentru Isoterm – a izolat o casă pe structură din grinzi de lemn și OSB, cu pantă mică a acoperișului, unde izolația s-a efectuat cu spumă poliuretanică iar hidroizolația, cu poliuree. Tot în toamna anului 2020, această firmă de izolații din București a avut misiunea de a aplica termo și hidroizolația pentru o terasă de bloc, peste piatra cubică, precum și pentru o casă pe structură metalică (unde a aplicat 15 cm celulă deschisă la pereți și 10cm celulă închisă la acoperiș).
În același ritm susținut s-a încheiat și toamna și a sosit luna decembrie. Isoterm încheie, așadar, încă un an de activitate, încă un an de provocări acceptate și depășite cu bine.