Pentru al treilea an, Asociația Casa Bună a oferit copiilor din comunitățile vulnerabile ocazia de a petrece o săptămână în tabără, în cadrul proiectului Tabăra JYSK, proiect sprijinit de JYSK România.

85 de copii din Ferentari, Jilava, Lerești și Nucșoara, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, au participat la cele 8 tabere, care au avut loc la Casa Bună, la munte și la mare. Taberele au însumat 42 de zile, iar fiecare copil a petrecut o săptămână în tabără, timp în care a participat la activități sportive, a făcut meditații, a mâncat sănătos și a deprins obiceiuri sănătoase.

OBIECTIVE ȘI TEMATICI DIFERITE

Anul acesta, coordonatorii au gândit tabere tematice, în funcție de priorități. Au existat tabere de meditații, pentru copiii de clasa a VII-a, pentru a-i încuraja să își continue studiilor, tabere – recompensă la munte și la mare pentru cei mai silitori copii și tabere la Casa Bună, pentru acei copii care aveau mare nevoie de un spațiu liniștit și sigur.

“Ne-a fost tare dor de ei. Suntem în al treilea an și taberele au devenit o parte esențială din viețile copiilor. Si ale noastre. În continuare, taberele sunt cea mai bună ocazie de a-i cunoaște și de a-i înțelege mai bine, pentru a-i ajuta mai bine. Dincolo de cifre, am fost bucuroși de deschiderea și încrederea primită din partea părinților, precum și de comportamentul copiilor care au revenit în tabără. Ne-au dat încredere că nimic din ceea ce facem nu este inutil”, spune Anca Sandu, Președintele Asociației Casa Bună.

SCHI, MEDITAȚII, MUNTE ȘI MARE

Pentru prima dată, în ediția de anul acesta a taberelor a fost inclusă și o tabără de schi, în perioada vacanței de iarnă. 10 copii din Ferentari, campionii la lecții, au învățat să schieze în prima tabără de schi din an și din istoria Casei Bune. Copiii au dovedit că sunt curajoși și neînfricați.

Două tabere au fost dedicate copiilor de clasa a VIII-a, care s-au pregătit pentru admiterea la liceu. 9 copii din Nucșoara și Lerești s-au împrietenit, au participat la meditațiile zilnice și, drept recompensă, la final de zi, au explorat Bucureștiul.

Vara au fost organizate două tabere la mare, la Corbu, la care au participat 22 de copii din Ferentari, Jilava, Nucșoara și Lerești. Au văzut marea anul acesta, s-au bălăcit în colacele colorate, au ridicat castele de nisip și au strâns scoici pentru cei de-acasă. Din program nu au lipsit activitățile educaționale, fișe de lucru estivale și cărți citite seara înainte de culcare.

Taberele JYSK la Casa Bună vor continua și în anul 2024, în perioada vacanțelor.   

Source