Nimic nu se potrivește mai bine în aceste zile toride și sufocante de vară decât un smoothie delicios, plin de vitamine și minerale, care să-ți dea surplusul de energie de care ai nevoie pentru a-ți duce la bun sfârșit task-urile zilnice. Delicioase, sățioase, sănătoase și ușor de preparat, smoothie-urile de fructe și legume reprezintă o alegere inspirată când vine vorba de a-ți energiza organismul și a te răcori.

Descoperă 3 rețete de smoothie cu fructe și legume de sezon!

1. Smoothie cu morcov, măr și banane

Un smoothie cu morcov, măr și banane nu doar că este o bombă vitaminică, dar conține și o cantitate foarte mare de fibre vegetale și săruri minerale, esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, pe lângă aceste ingrediente, poți adăuga și semințe de cânpecă, in sau chia, deoarece conțin o cantitate mare de antioxidanți ce ajută la detoxifierea pe cale naturală a organismului.

Pentru a prepara acest smoothie ai nevoie de doi morcovi curați și curățați de coajă, două mere curățate de coajă (sau aceasta poate fi păstrată, deoarece mare parte din conținutul în vitamina C se află în coajă) și o banană. Pentru a subția compoziția, poți folosi apă sau lapte cu conținut redus de grăsime, precum și lapte vegetale (de migdale, nuci, soia sau cocos). Poți adăuga și câteva frunze de mentă, pentru un gust cât mai răcoritor.

2. Smoothie cu spanac și ghimbir

Acest smoothie este recomandat în special în curele de detoxifiere ale organismului, deoarece ghimbirul conține o cantitate foarte mare de antioxidanți. De asemenea, cu ușurință poate înlocui un mic dejun sănătos, deoarece spanacul conține atât glucide, cât și proteine. În combinație cu banana, o sursă deosebit de bună de glucide, și cu semințele de dovleac, o sursă bună de grăsimi, smoothie-ul cu spanac și ghimbir înlocuiește, fără probleme, o masă întreagă.

Pentru a prepara această rețetă, ai nevoie de câteva frunze de spanac (4-5, în general, dar poți pune oricâte vrei, după gust), un măr (roșu sau verde), două banane medii, o lămâie, semințe de dovleac (sau in, chia) și un pahar de apă (sau lapte vegetal). Se folosesc tocatoare electrice pentru a amesteca, înainte de toate, apa și bananele, iar apoi toate ingredientele în același recipient. Rezultatul este delicios și extrem de bogat în vitamine.

3. Smoothie cu ananas, pepene roșu și afine

Cu un gust efervescent, ușor tropical, acest smoothie va deveni, cu siguranță, preferatul tău. O bombă de vitamine, săruri minerale și fibre vegetale care nu doar că te vor energiza pentru întreaga zi, dar îți vor mângâia papielele gustative. Combinația echilibrată dintre acru și dulce îl face o alegere potrivită și pentru persoanele care, în general, nu agreează gustul prea dulce. De asemenea, acesta poate fi oricând ajustat cu ajutorul frunzelor de mentă.

Pentru rețetă, ai nevoie de o felie mică de pepene roșu (de preferat, fără semințe), câteva frunze de mentă proaspătă (opțional, pentru a-l face și mai răcăros), o portocală (sau un grapefruit), câteva felii de ananas (este potrivit și cel din conservă) și o lămâie. Pentru un plus de vitamine, se poate adăuga fără probleme și un morcov sau un măr verde. Smoothie-ul poate fi pregătit cu apă sau cu lapte vegetal, de preferat de soia (are o consistență mai groasă).

Smoothie-urile se pliază perfect în zilele călduroase și toride de vară. Datorită faptului că sunt bogate în săruri minerale, echilibrează balanța hidroelectrolitică a organismului. Transpirând, pierdem cantități mari de electroliți și, implicit, trebuie să avem un aport adecvat de săruri minerale.

Source