Primavara este un anotimp fascinant, in care au loc schimbari foarte multe si impresionante in natura, despre care cei mici au adesea numeroase intrebari. De aceea, pentru a le putea raspunde astfel incat acestia sa inteleaga toate aceste schimbari, parintii pot alege sa le citeasca din carti in care anotimpul este prezentat pe intelesul copiilor.

Pentru a le putea alege pe cele de care ai nevoie si care se potrivesc copiilor lor, parintii pot tine cont de recenziile la carti, pe care le pot gasi pe site-uri de specialitate sau pe bloguri nisate pe domeniul literaturii si cartilor.

  1. Primavara de Gerda Muller

Gerda Muller are o colectie frumoasa de carti (fara text) despre anotimpuri. Aceasta carte insa celebreaza primavara prin placerile simple ale anotimpului. Aceasta prezinta o fetita jucandu-se cu un mielusel, gradinarind, jucandu-se cu animalele de la ferma, plimbandu-se sub un curcubeu, facand pregatiri pentru Paste sau privind o pasare care isi hraneste puii. Scene mici pe care copiii adora sa le urmareasca cu atentie.

  1. Este deja primavara! de Kazuo Iwamura

Cartea spune povestea familiei Mouse, ale carei aventuri se intind deja pe mai multe sezoane. In acest volum, Nic, Nac si Noc se intreaba unde se duce zapada atunci cand revine vremea buna si decid sa plece intr-o aventura pentru a afla.

Ilustratiile sale sunt suave si poetice. Textul sau scurt (in medie trei propozitii pe pagina) face din ea o carte excelenta pentru cei mici, dar mai multe recomandari pentru copii pot fi gasite pe blogul Blog.PrintreCarti.ro.

Recenzii la carti | blog de carte | Blog.PrintreCarti.ro

Recenzii la carti

  1. Prima primavara a lui Anne Crausaz

Aceasta carte este o oda adusa naturii. O fetita isi descopera cele cinci simturi prin intermediul anotimpurilor: gustul cireselor, contemplarea unei nopti de vara, dulceata unei castane, cantecul mierlelor, mirosul florilor de cires. Ilustratiile sunt foarte frumoase si poetice, foarte apreciate de autorii unui blog de carte de specialitate, in urma reactiilor copiilor la citirea acestora.

Dupa cum se poate observa, toate cartile prezentate se adreseaza celor mai mici copii, mai ales ca bazele pasiunii pentru lectura se puna inca de la cele mai mici varste.

Source