Nu de multe ori atunci când întâlnești persoane noi, te conectezi mai bine și rezonezi mai bine cu ideile și gândurile acestora dacă persoana respectivă îți zâmbește. Zâmbetul este o formă de comunicare non verbală, care este considerată foarte importantă în relaționarea cu persoanele din jur.

Chiar dacă ai o zi mai grea, atunci când o persoană îți zâmbește te poate face să uiți puțin de momentele dificile. De aceea, un zâmbet trebuie să fie frumos, iar un zâmbet frumos se obține cu dinți sănătoși și îngrijiți.

Cum să obții un zâmbet frumos?

În primul rând, este de preferat să previi decât să tratezi. Asta înseamnă că dacă te vei prezenta la cabinetul stomatologic pentru un control de rutină, o dată la 6 luni așa cum este recomandat, ai șansa să îți păstrezi sănătatea dinților și să nu ajungi la tratamente. Iar dacă totuși apar probleme, acestea pot fi descoperite în stadii incipiente și tratate fără costuri mari, fără durere și fără tratamente de lungă durată.

Dacă natura nu te-a înzestrat cu dinți foarte drepți și dorești să lucrezi la acest lucru, atunci medicul stomatolog îți poate recomanda să porți un aparat dentar, care, deși este posibil să trebuiască a fi purtat pentru o perioadă mai lungă de timp, va oferi rezultate excepționale în îndreptarea dinților. Dacă ai dinți aglomerați, este posibil să ți se sugereze o extracție pentru a crea spațiul necesar așezării corespunzătoare a acestora pe arcadă. 

Aparatele dentare sunt de mai multe feluri, iar împreună cu medicul tău stomatolog poți alege care variantă ți se potrivește cel mai bine. Tot pentru un zâmbet frumos poți beneficia de un implant dentar. Acesta are rolul de a înlocui un dinte pierdut și a reîntregii arcada. Dacă spațiul ar rămâne gol, atunci ceilalți dinți ar migra și ar duce la probleme de genul unei mușcături defectuoase și strâmbarea dinților. 

Îngrijirea corectă a danturii

Știi bine că până să ajungi la cabinetul stomatologic trebuie să te ocupi tu singur de igiena dinților tăi. Asta înseamnă să îi perii de două ori pe zi, dimineața și seara, să nu uiți să folosești ața dentară care va curăța foarte bine spațiile interdentare și să folosești apa de gură care va igieniza întreaga cavitate bucală. De asemenea, tehnologia a dus la apariția periuței electrice, considerată mai eficientă în curățarea dinților decât cea manuală, și a dușului bucal care este extrem de folositor. Un periaj profesional și un detartraj făcut la recomandarea medicului stomatolog pot fi benefice în prevenirea afecțiunilor dentare.

Source