Paradigma sociala si contextul istoric au facut ca generatii intregi sa considere ca o casa fara carti este un semn ca oamenii care o locuiesc nu au cultura. Era perfect adevarat in situatia in care cartile erau singurele depozitare ale cunoasterii si instrumente importante de culturalizare, de relaxare, de imbogatire a experientelor si de distractie. De aici a rezultat o goana dupa achizitii carti, dupa putinele volume care se gaseasca in perioada comunista in librarii. Cartile se citeau, se imprumutau, se studiau si se depozitau la loc de cinste. Multi nu concep nici azi ca nu vor reciti niciodata romanul politist caruia i-au aflat finalul sau un manual de tricotat si crosetat, daca au trecut de varsta maturitatii si nu mai au vederea necesara pentru lucrul manual.

Biblioteca supraincarcata se poate lichida usor

Bibliotecile supraincarcate sunt o realitate pentru multe case, insa paradigma s-a schimbat si spatiul si utilizarea lui optima au devenit mai importante decat o eticheta la care tot mai multe persoane tin. Iubitorii de povesti si cunostere depozitata intre coperti si file din hartie de la CumparCarti.ro sunt constienti ca exista chiar acum milioane de carti neiubite, necitite si nefolosite de ani de zile si doresc sa le readuca la viata si la misiunea lor.

Cartile vechi se cumpara de catre anticariate, iar proprietarii lor isi pot elibera spatiul, nemaifiind conditionati in utilizarea lui de cartile pe care se asternuse praful. Apeland la anticariate care cumpara carti, nu sunt nevoiti sa le arunce sau sa le vanda la bucata pe platformele de anunturi, asteptand luni sau chiar ani un cumparator interesat.

Achizitii carti | anticariate care cumpara carti | CumparCarti.ro

Achizitii carti

Anticariatul cumpara carti din orice domeniu

Gusturile in materie de carti si preocuparile intelectuale ale oamenilor nu se discuta. Unele persoane primesc mostenire sau se muta in case in care gasesc biblioteci cu volume din diverse domenii obscure sau colectii intregi din opera unui singur autor, cum ar fi Jules Verne, Alexandre Dumas sau Sven Hassel. Se pot afla fara sa vrea in posesia unei colectii valoroase care va fi cautata de un anticariat.

Cartile vechi sau noi care nu folosesc proprietarilor pot fi vandute cu succes la anticariat, fara a fi nevoie de deplasare la sediul acestuia, de efortul de a le fotografia si vinde la bucata. CumparCarti le ridica de la domiciliul vanzatorului si plateste pretul pe loc, lasand locatarii sa se bucure de spatiu pentru noi achizitii de carte sau pentru relocarea rafturilor.

Source