Daca iti doresti sa folosesti mai putin timp telefonul sau sa ramai conectat cu prietenii si familia intr-un mod discret, un smartwatch poate fi solutia de care ai nevoie. Iata cativa factori de care, potrivit Tehnotic.ro, ar trebui sa tii cont cand vrei sa cumperi un astfel de ceas.
Compatibilitate
Apple Watches functioneaza numai cu iPhone-uri, in vreme ce dispozitivele Wear OS sunt compatibile atat cu iOS, cat si cu Android. Smartwatch-urile fabricate de Samsung, Garmin sau Fitbit sunt compatibile cu Android si iOS, dar necesita instalarea unei aplicatii suplimentare. Sistemul de operare al ceasului conditioneaza tipul si numarul de aplicatii la care veia vea acces, iar multe dintre acestea pot fi foarte utile.
Durata de viata a bateriei
Durata de viata a bateriei ceasurilor inteligente inca este un aspect care nemultumeste utilizatorii. De la un Apple Watches si majoritatea dispozitivelor Wear OS te poti astepta la doua zile complete de functionare.
Ceasurile care folosesc procesorul SnapDragon Wear 3100 accepta moduri extinse ale bateriei care garanteaza pana la cinci zile de functionare la o incarcare, daca se foloseste doar afisarea orei. Alte modele pot dura pana la sapte zile, dar fie au mai putine functii, fie au un mod de afisare de calitate inferioara.
Din fericire, in prezent, ceasurile inteligente accepta incarcarea rapida. De exemplu, Apple promite ca S7 poate ajunge in doar 45 de minute de la 0 la 80% putere si se va incarca complet in 75 de minute. Ceasul OnePlus promite sa fie si mai rapid, incarcandu-se in doar 10 minute de la 0 la 43%.
Facilitati de comunicare
Un smartwatch bun te va alerta la apeluri si mesaje si, daca vrei ceva de calitate superioara, ar trebui sa iei in considerare un ceas cu LTE. Este mai scump decat omologii sai WiFi, dar are un nivel de conectivitate superior care ii permite sa preia si sa primeasca apeluri si mesaje, fara a fi necesar sa ai telefonul in apropriere. De asemenea, poti alege un ceas cu alertare la nivelul incheieturii mainii care iti va permite sa vezi usor daca trebuie sa raspunzi la telefon in acel moment sau poti amana.
Functii de urmarire a activitatii
Urmarirea activitatii este o functie importanta care determina oamenii sa apeleze la ceasuri inteligente. Acesta ar trebui sa inregistreze numarul de pasi, caloriile si sa monitorizeze ritmul cardiac. Sunt, insa, si ceasuri inteligente cu GPS care pot urmari distanta pentru alergari sau plimbari cu bicictela.
De-a lungul anilor, functiile de urmarire a sanatatii pe smartwatch-uri a progresat foarte mult. In prezent, atat dispozitivele Apple, cat si Fitbit pot estima nivelul de oxigen din sange si pot masura ECG-ul.
Reda muzica
Smartwatch-ul nu numai ca iti poate urmari numarul de pasi si caloriile consumate in timpul alergarii de dimineata, dar poate reda si muzica preferata in timp ce te antrenezi. Multe ceasuri inteligente permit salvarea locala a unui playlist si se pot conecta cu castile wireless pentru a asculta muzica fara a fi necesar telefonul.
Plata cu portofelul virtual
Acum exista si ceasuri inteligente au NFC si iti permit sa faci plati fara numerar su card. Tot ce trebuie sa faci este sa salvezi informatiile cardului de credit sau de debit pe ceas si apoi poti face plata doar prin simpla apropiere a acstuia de POS sau mPos. Ceasurile folosesc sisteme de plata diferite: Apple Watches utilizeaza Apple Pay, dispozitivele Wear OS folosesc Google Pay, iar cele Smasung folosesc Samsung Pay.
Daca vrei sa afli mai multe informatii despre gadgeturi si subiecte tehnice de interes, intra pe tehnotic.ro! Ramai informat in legatura cu ultimele noutati din domeniu si fa achizitii inteligente pe care iti usureaza viata!