Sursa foto: magneto.ro

Orașul București nu este recunoscut doar pentru frumusețea arhitecturală, ci și pentru viața culturală vibrantă și pentru peisajul culinar variat și bogat. Pentru cei care apreciază bucătăria tradițională românească sau sunt în căutarea unor preparate pe bază de carne, orașul oferă o gamă variată de restaurante, atât cu specific tradițional, cât și internațional.

Dacă ești un gurmand care adoră preparatele din carne, citește următoarea listă cu cele mai bune 8 restaurante din București unde poți savura adevărate delicii

  1. Berăria H

Berăria H este un restaurant din București cu muzică live, cunoscut pentru meniul său bazat pe preparate din carne, inclusiv cârnați, steak și burgeri, fiind localul ideal pentru iubitorii de carne. În timp ce savurezi preparate excelente, poți să te bucuri de concertele live organizate periodic. 

  1. Caru’ cu Bere

Situat în inima Bucureștiului, acest restaurant oferă atât o ambianță tradițională românească, cât și preparate delicioase din carne, precum celebra ciorbă de burtă sau friptura de porc la tigaie. Este locul ideal pentru cei care doresc să se bucure de gastronomia românească autentică.

  1. Hanu’ Berarilor

Aflat într-o clădire cu o istorie bogată, acest restaurant îți oferă o selecție impresionantă de preparate tradiționale românești, printre care se numără și diverse feluri de carne, inclusiv vânat și fripturi suculente.

  1. Vacamuuu

Dacă ești un iubitor al preparatelor din carne de vită, Vacamuuu este locul ideal pentru tine. Aici vei găsi cele mai bune și mai fragede fripturi din oraș, servite alături de garnituri delicioase și sosuri savuroase.

  1. Casa Doina

Cu o istorie de peste un secol în domeniul ospitalității, Casa Doina este un adevărat simbol al gastronomiei românești tradiționale. Acest restaurant te va răsfăța cu o selecție impresionantă de preparate din carne, printre care se numără și cele mai gustoase sarmale sau ciolanul afumat.

  1. La Mama

Dacă ești în căutarea unei experiențe autentice într-o atmosferă familială, La mama este alegerea potrivită. Aici vei găsi preparate din carne gătite în stil tradițional, cu ingrediente naturale și rețete autentice, care îți vor aminti cu siguranță de mâncarea de acasă.

  1. Pescăruș

Chiar dacă denumirea te poate induce în eroare, Pescărușul este cunoscut pentru preparatele sale delicioase din carne, în special peștele proaspăt și fructele de mare. Cu toate acestea, restaurantul prezintă și opțiuni tentante pentru iubitorii de carne, cum ar fi friptura de vită sau burgerii suculenți.

  1. Afumătura

Restaurantul este renumit pentru preparatele tradiționale românești, cu accent pe carnea afumată de porc, dar și alte delicii din bucătăria autohtonă. Atmosfera rustică și meniul generos fac din acest local destinația perfectă pentru cei care caută gustul autentic al preparatelor românești.

În concluzie, indiferent care sunt preferințele tale culinare sau atmosfera pe care o cauți, Bucureștiul îți poate oferi o varietate de opțiuni de localuri din care să alegi. Aceste restaurante reprezintă doar o mică parte din scena culinară a orașului, așa că nu ezita să explorezi și alte locuri pentru a descoperi adevăratele comori gastronomice ale Bucureștiului.