Un termoșemineu bun nu este doar un dispozitiv pentru încălzirea unei camere – este adesea o structură masivă care devine partea centrală a interiorului. Deși, un foc aprins atrage întotdeauna atenția cu un joc nesfârșit de flăcări, aspectul termosemineului în sine nu este mai puțin important.

Încorporat, montat pe perete, insulă sau colț, într-o versiune clasică sau unul dintre stilurile moderne – acestea sunt doar cateva dintre tipurile de termoseminee din care îl poți alege pe cel potrivit mai model. În plus, mai trebuie să decideți asupra tipului de combustibil și a designului cuptorului – eficiența energetică a întregului sistem va depinde de acestea.

Tipuri de termoșeminee

Termoșeminee pe lemne

Șemineele clasice cu lemne oferă căldură, ambianță confortabilă și nostalgie. Aceste șeminee tradiționale ard lemne pentru a crea experiență de neînlocuit a unui foc care trosnește cu acea aromă distinctă, de fum. 

Incendiile în casă sunt întotdeauna un risc pentru acest tip, chiar dacă urmați toate sfaturile de siguranță, așa că este obligatoriu să instalați alarme de fum și să țineți un stingător la îndemână. Astfel, pentru a alege cel mai bun termoșemineu pe lemne este indicat să nu economisiți, ci să optați pentru unul cât mai performant.

Termoșemineu pe gaz

Aceste șeminee nu sunt foarte diferite de cele cu lemne – necesită și un coș de fum bine făcut, dar pot funcționa doar atunci când sunt conectate la o conductă de gaz (metan – gaz natural).

Există și șeminee mobile, care sunt relativ ușor de mutat din cameră în cameră, dacă este necesar, încălzește rapid unul dintre ele. Ele pot funcționa fie dintr-o butelie de gaz (pe propan-butan), fie pentru astfel de modele conduc un cablu separat de conductă de gaz, care poate fi conectat în diferite părți ale casei.

Avantajele termoșemineelor ​​pe gaz includ funcționarea silențioasă, cea mai rapidă aprindere, ușurința în exploatare și un nivel ridicat de siguranță la incendiu.

Termoșemineu pe peleți

Cel mai bun termoșemineu pe peleți este o sursă de căldură de sine stătătoare sau încorporată pentru încălzirea unei încăperi și în același timp un decor interior care vă permite să admirați o flacără vie. Șemineele pe peleți sunt disponibile pe piață în numeroase modele de design atractiv, cu lambriuri într-o varietate de culori pentru a se potrivi tuturor tipurilor de interioare.

Termoșeminee electrice

Termoșemineele electrice nu au foc viu, dar cu cele mai noi tehnologii, puteți obține efectul de ardere reală sub forma sunetului trosnetului lemnului de foc. Dar, termoșemineele electrice fac o treabă excelentă cu două funcții principale: încălzirea încăperii și crearea iluziei prezenței unui adevărat focar.

Bioșeminee

Aceste șeminee folosesc combustibili care emit puțin sau deloc dioxid de carbon în timpul arderii (bioetanol sau alcool etilic), deci nu necesită un coș de fum și este furnizat suficient aer pentru a menține flacăra, care este adusă în încăpere prin ventilație normală.

Pentru încălzirea completă a întregii clădiri, puterea unor astfel de șeminee nu este suficientă, dar sunt un plus eficient la încălzirea principală. În primul rând, aceasta este prezența unui foc viu, iar în al doilea rând, toată energia termică care se obține în timpul arderii acestuia este cheltuită tocmai pentru încălzirea încăperii, fără a pierde căldura, care în focarele obișnuite iese prin coș.

Dacă sunteți în căutare de termoșeminee, pe Gardianul.ro – cel mai bun site de recenzii din România, care realizează analize vigilente la o mulțime de produse și servicii – găsiți un articol cu TOP 3 termoșeminee.

Source