Programele de terapie vizuala computerizata pentru tulburari de vedere au fost folosite de medici oftalmologi si optometristi din SUA si adaptate de Dr. Alexandru Dimitriu in functie de tipul afectiunii, varsta si abilitatile psiho-cognitive ale pacientului.
Cum functioneaza terapia vizuala computerizata
Programele de terapie vizuala includ seturi de exercitii computerizate, dar si alte tehnici optometrice sub forma unor jocuri. Prin efectuarea exercitiilor, ochiul este fortat sa vada diversi stimuli. La inceput exercitiile sunt simple, iar odata cu imbunatatirea vederii, acestea devin din ce in ce mai complexe.
Parametrii din programe sunt setati in functie de rezultatele investigatiilor realizate la clinica oftalmologica si sunt adaptati de un specialist in terapie vizuala in functie de progresele inregistrate.
Terapia vizuala poate fi folosita pentru mai multe tulburari de vedere precum: ambliopia, strabismul si insuficienta de convergenta. Totodata, studiile in neurostiinte arata ca terapia vizuala este eficienta si in cazul raului de miscare, recuperarii dupa accidente vasculare cerebrale sau dislexiei.
Terapia vizuala, recomandata atat pentru copii, cat si pentru adulti
Terapia vizuala este recomandata atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Dr. Alexandru Dimitriu sustine ca „aceste programe sunt create pe principiile neuroplasticitatii, capacitatea cortexului de a invata lucruri noi. Practic, folosim aceasta capacitate pentru a reeduca vederea, indiferent de vârstă”.
Eficienta e maxima in cazul copiilor, dar si adultii se bucura de rezultate extraordinare. La Clinica Optisan din Zalau si-au recuperat vederea cu ajutorul terapiei vizuale computerizate peste 1000 de pacienti cu varste cuprinse intre 5 si 56 de ani.
Vederea recuperata cu ajutorul terapiei vizuale, stabila pe viata
Specialistii garanteaza recuperarea vederii cu minimum 30%. Daca sunt respectate recomandarile medicului oftalmolog, vederea ramane stabila pe viata. Siguranta de a oferi garantii este motivata prin rezultatele exceptionale pe care le-au obtinut pacientii pana in prezent. Mai multe despre experienta lor, pe www.optisan.ro.