Caderea parului afecteaza deopotriva un numar mare de barbati si de femei. Pentru anumiti barbati alopecia sau caderea parului nu reprezinta o problema semnificativa. De cealalta parte, exista barbati pentru care aparitia cheliei este o problema majora si duce la pierderea increderii de sine si reducerea stimei de sine.

In acest context nu este deloc surprinzator interesul major pentru procedura de implant de par. Aceasta procedura chirurgicala este menita a gasi rezolvare pentru problema caderii parului si aparitia cheliei.

Implantul de par si caracteristicile acestei proceduri

Inainte de a incepe procedura transplantului de par, este nevoie de efectuarea unei consultatii intr-o clinica specializata. In baza discutiei cu medicul specialist se va lua decizia impreuna cu pacientul referitor la abordarea care urmeaza a fi efectuata pentru extractia firelor de par din zona donatoare si transplantarea acestora in zonele unde firele de par lipsesc.

Exista mai multe metode folosite in aceasta procedura chirurgicala, iar cea mai eficienta si recomandata abordare este metoda FUE sau Extractia Unitatilor Foliculare. Medicul specialist va stabili impreuna cu pacientul metoda folosita pentru aceasta abordare si in acelasi timp va informa pacientul cu privire la indicatiile care trebuie sa le urmeze la finalul interventiei de transplant de par.

Nerespectarea indicatiilor medicului specialist poate conduce la esecul implantului de par si obtinerea unor rezultate sub cele asteptate. Interventia chirurgicala pentru transplantul parului prin metoda FUE este efectuata doar sub anestezie locala. In acest mod pacientul nu va intampina vreun disconfort pe durata procedurii.

Cauze care duc la pierderea parului

Pierderea parului si alopecia poate avea diferite cauze. Una dintre aceste cauze este reprezentata de stresul cotidian. Daca stresul sau presiunea este mare, la nivelul corpului se va secreta in cantitati foarte mari cortizolul, hormonul care afecteaza ciclul natural de crestere a parului. Consecinta acestui fapt inseamna ca parul nu se va regenera intr-un ritm firesc in aceste perioade foarte stresante.

Dietele pentru slabit sau anumite diete alimentare pot reprezenta o alta cauza. O alimentatie deficitara in anumiti nutrienti poate face ca radacina la nivelul firelor de par sa fie mai vulnerabila si astfel parul sa cada mult mai usor.

Medicamentatia poate favoriza caderea parului, tot la fel cum si mostenirea genetica poate veni ca factor favorizant in cazul alopeciei sau al caderii parului. Anticoagulantele, antihipertensivele, antidepresivele, anticonceptionalele sau steroizii anabolizanti pot duce la caderea parului.

Rezolva problema caderii parului prin procedura de implant de par

Indiferent de cauza care poate genera pierderea parului, este important de punctat faptul ca implantul de par este metoda cea mai eficienta in aceasta problema. Vorbim despre procedura chirurgicala care vine sa ofere pacientilor care sufera de pierderea parului solutia permanenta in a avea din nou aspectul dorit al scalpului.

Transplantul de par efectuat intr-o clinica autorizata este o procedura sigura, lipsita de durere, cu un disconfort minim, cu o recuperare rapida si cu rezultate naturale permanente. Apeleaza la procedura de implant de par pentru a-ti recupera aspectul dorit la nivelul scalpului.

Source