Tăierea cu fascicul laser și tăierea prin fuziune sunt procese care sunt utilizate în principal la tăierea metalului . La tăierea cu flacără, oțelul nealiat și slab aliat este încălzit la temperatura de aprindere și ars într-un jet de oxigen .
Energia cinetică (numită și energie cinetică ) a jetului de oxigen antrenează topirea și zgura din areal.
În timpul arderii, se eliberează energie suplimentară, ceea ce permite viteze mari de tăiere. Suprafețele tăiate rezultate sunt acoperite cu un strat de oxid.

Oțelurile foarte aliate și metalele neferoase sunt încălzite la temperatura de topire în timpul tăierii prin fuziune cu fascicul laser.

Topitura este energia cinetică care a expulzat un gaz inert, cum ar fi azotul sau argonul.
Este practic mai dur decât la tăierea cu flacără. Nu se generează energie suplimentară de ardere, deci viteza de tăiere este mai mică decât la utilizarea oxigenului. Suprafața tăiată este din metal gol.

Ce procese există pentru tăierea cu laser?

1.Tăierea cu laser : Oxigenul este utilizat aici ca gaz de tăiere . Materialul este ars de oxigen atunci când este topit sau tăiat. Oxidele se formează pe marginile tăiate , similar cu tăierea clasică cu flacără cu oxigen și acetilenă. La tăierea oțelurilor nealiate, se adaugă energie suplimentară procesului de tăiere prin procesul de ardere exotermă. Acest lucru duce la performanțe mai mari de tăiere. Puritatea oxigenului tăiat este foarte importantă aici.

2. tăiere prin fuziune / tăiere cu presiune înaltă a azotului : în tăierea
prin fuziune cu laser reacționează lent (Sticktoff) sau gazele inerte (argon) utilizate ca gaze de tăiere. Materialul care trebuie tăiat este z. Uneori alungat din gaură sub presiune ridicată (> 20 bar) cu jetul de gaz de tăiere inert. Dacă parametrii sunt setați optim, marginile tăiate rămân lipsite de oxid și bavuri .

3. Tăiere de sublimare :
materialul este vaporizat direct datorită densității mari de energie (de exemplu, laser în zona pulsului) . Această metodă este utilizată în special pentru tăierea materialelor nemetalice . Poate fi, de exemplu, tăierea cu laser a materialelor plastice, hârtiei, textilelor, lemnului, sticlei de cuarț, a materialelor ceramice etc. Gazul de tăiere (de exemplu, azotul) este utilizat, printre altele, pentru a împiedica materialele (lemn, hârtie etc.) să ia foc sau pentru a preveni dezvoltarea excesivă a fumului.

Care este sistemul de ghidare a fasciculului în tăierea cu laser?

Lumina de la un laser în stare solidă – cum ar fi un laser cu tijă, disc sau fibră – este transmisă capului de procesare prin intermediul fibrelor de sticlă.
Lumina de la un laser cu dioxid de carbon, pe de altă parte, nu poate fi transmisă prin fibre datorită lungimii sale de undă și este de obicei ghidată către capul de prelucrare cu oglinzi. Oglinzile fac parte din așa-numitul sistem de ghidare din oțel închis, care protejează mediul înconjurător de radiațiile împrăștiate și fasciculul laser de praf și contaminarea gazoasă.

(P) Echipa noastra poate realiza si servicii de prelucrari mecanice profesionale pentru orice fel de proiect.

Componentele problematice ale aerului sunt în special:

Hidrocarburi, de exemplu butanul ca gaz propulsor în sticlele de pulverizare sau hidrocarburi aspirate de sistemele de aerisire sau aer comprimat (gaze de eșapament, solvenți etc.)
Umiditate, de exemplu umiditate sau lichid de curățare, precum și vaporii acestora
Dioxid de carbon, de ex. Din combustie
Sistemul de ghidare a fasciculului trebuie spălat cu gaz pur, azot LASERLINE pentru tăierea cu laser, pentru a evita deteriorarea oglinzilor sau schimbarea puterii laserului sau a calității fasciculului.

Atenție : Aerul comprimat din liniile inelare, cum este cel utilizat pentru funcționarea sculelor de aer comprimat, nu are puritatea necesară.
De regulă, nu există unități de filtrare pentru hidrocarburi și componente secundare gazoase. Modificarea sistemelor existente cu tehnologia adecvată este în general neeconomică și necesită, de asemenea, o întreținere regulată.

Dacă există o pierdere de putere la capul de procesare, acest lucru se poate datora oglinzilor murdare sau aliniate incorect. În acest caz, personalul instruit trebuie să efectueze o măsurare a performanței pentru fiecare oglindă sau reglare și / sau curățare a oglinzii.

Descoperiti gama noastra de servicii profesionale de debitare laser in Bucuresti pe site-ul Laser Processing Romania.

Source