Cum se poate construi un business modern sustenabil

Marile companii din intreaga lume recunosc nevoia de a actiona sustenabil si iau masuri in acest sens. Comunicarea si bunele intentii nu mai sunt suficiente, iar liderii din diferite industrii pun tot mai mult accent pe concepte precum Well-Being (confortul asigurat oamenilor din companii) sau Green (cladirile verzi). 

In Romania, Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, se axeaza de aproape 20 de ani pe dezvoltarea spatiilor de birouri sustenabile. Dupa startul pandemiei, a dezvoltat, alaturi de experti in sanatate, tehnologie, arhitectura, constructii, inginerie si facility management, IMMUNE Building Standard™. Este o certificare inovatoare, creata pe baza sistemului Healthy by Design®, ce are rolul de a elimina cat mai multe dintre grijile angajatilor si candidatilor la un job legate de potentialele amenintari de tip patogen. Implementarea IMMUNE™ in cladirile de birouri poate ajuta companiile in efortul lor de a a-i convinge pe angajati sa revina la birouri si de a atrage noi talente, intr-un mediu in care sanatatea le este protejata. Aceasta certificare vine cu o retea extinsa de tehnologii si dispozitive, echipamente specializate, personal dedicat si facilitati noi, care ofera instrumentele necesare pentru a monitoriza si ajusta starea de sanatate a spatiilor de lucru.

Beneficiile unui business modern sustenabil

Pentru a fi sustenabila, orice afacere are nevoie de colaborare, un brand puternic, dar si o cultura organizationala bine definita. Principalele beneficii ale unui business sustenabil sunt: 

– avantajul competitiv sporit;

– productivitatea crescuta si costurile reduse;

– crearea de noi oportunitati financiare si de investitii;

– reducerea amprentei de carbon si imbunatatirea eficientei energetice;

– rate de retentie si recrutare ale angajatilor crescute. 

Spatiile de birouri contribuie din plin la strategiile de sustenabilitate. Genesis Property, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania, a inceput transformarea parcului de business Novo Park, situat in nordul Bucurestiului, in YUNITY Park. Proiectul, care va fi finalizat la inceputul anului 2023, cu o investitie totala de 50 de milioane de euro, se inscrie in strategia de sustenabilitate si sanatate a companiei. Cele sapte cladiri din interiorul sau, cu o suprafata inchiriabila de 75.000 de metri patrati, sunt incadrate in clasa A de eficienta energetica, au certificarea BREEAM – Very Good si vor obtine IMMUNE Building Standard™ – Rezilient, 5 stele din 5. 

Cum va arata YUNITY Park

YUNITY Park este conceput ca un campus dezvoltat in extensia biroului. Va oferi suport complet pentru noile stiluri de viata si de munca, cu accent pe spatiile de co-working, zonele de relaxare si de divertisment. Parcarea exterioara va fi transformata in zona verde, compusa dintr-o padure urbana de 1.000 de metri patrati, un amfiteatru modern, cu o capacitate de 220 de locuri doar in gradene, dedicat evenimentelor in aer liber, dar si o terasa exterioara care va deservi un food hall de 4.000 de metri patrati. 

YUNITY Park va avea la interior spatii de co-working si co-living, precum si multiple spatii amenajate pentru socializare si relaxare. De asemenea, proiectul include un centru modern de conferinte cu o capacitate de 540 de locuri si o cafenea-restaurant de 190 de locuri. 

YUNITY Park va fi dezvoltat si operat astfel incat sa contribuie atat la imbunatatirea semnificativa a mediului inconjurator, cat si la cresterea calitatii vietii intregii comunitati ce isi va desfasura activitatea in interiorul sau. 

Source