Cu toate ca nu reprezinta o categorie noua de echipamente IT de pe piata, multi oameni evita sa investeasca intr-un computer second hand, deoarece nu sunt de parere ca acestea reprezinta o alternativa reala la cele noi.

Grija ridicata fata de buget si nevoia tot mai mare de a detine un computer care sa indeplineasca toate cerintele pe care le are utilizatorul, a dus la o crestere a popularitatii laptopurilor second hand. Acestea reprezinta totodata o alternativa ecologica si economica la echipamentele noi. Va vom arata de ce in acest articol.

Laptopuri second hand | imprimante second hand | Calculator-Ieftin.ro

Laptopuri second hand

Care sunt avantajele cumpararii de laptopuri second hand?

Oferta de computere second hand, atat calculatoare, cat si laptopuri, este foarte mare in prezent, motiv pentru care sansele de a gasi un astfel de computer dintr-o generatie noua sunt foarte mari. In plus, daca sunt alese echipamente IT dintr-un magazin de specialitate, cum este magazinul online Calculator-Ieftin.ro, exista posibilitatea de a se obtine chiar o perioada de garantie pentru acestea. Alte motive pentru care laptopurile second hand pot reprezenta o alternativa foarte buna la cele noi sunt:

Un alt avantaj al achizitionarii de laptopuri second hand este, bineinteles, economia facuta, care pot ajunge pana la 70% in unele cazuri. Pretul unui computer la mana a doua depinde de cat timp a fost pe piata, dar si de starea sa estetica. Intr-adevar, este posibil ca echipamentele respectiv sa fi suferit reparatii sau/si inlocuirea unor piese. Cu toate acestea, acesta va fi intotdeauna mult mai ieftin decat un produs nou.

  • Contributia adusa la un proiect ecologic si social

Cumpararea de echipamente informatice noi inseamna lasare unei amprente ecologice mari, deoarece productia acestor echipamente necesita multe resurse in ceea ce priveste materialele, apa si electricitatea. In schimb, alegerea unora second hand, chiar si imprimante second hand, se poate contribui la o reducere a acestei amprente de carbon datorata supraproductiei.

Source

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *