Nu exista o varsta anume la care toti oamenii se casatoresc – fiecare persoana ia aceasta decizie in functie de ceea ce simte ca este bine. Unii prefera sa se casatoreasca mai devreme, pentru ca nu vor sa iroseasca timpul, in timp ce altii aleg sa astept mai multi ani. In unele cazuri ceremonia este amanata din cauza unor lucruri ce nu pot fi controlate.
Traditiile raman neschimbate
Cand vine vorba de produse specifice traditiilor, precum lumanari de cununie, exista multe optiuni pe piata. Fiind un simbol al luminii, sunt de nelipsit de la ceremonii. Cei care le aduc la nunta sunt cavalerul si domnisoara de onoare, iar inainte de slujba, preotul le aprinde.
Nasii tin prima data lumanarile, pentru ca ei reprezinta exemplul ce trebuie urmat. Pentru a simboliza trecerea mirilor de la cuplu la familie, cei doi vor tine lumanarile la iesirea din Biserica. Traditia difera de la o cultura la alta.
Pentru cei interesati de marturii nunta, nu strica sa stie putin despre istoria lor: au aparut mai intai in Franta si s-au extins pe urma si in alte tari printre care si Romania. Ele reprezinta mici cadouri, asezate pe mese pentru a fi gasite de invitati, sau pot fi date personal la finalul ceremoniei.
Marturiile pot lua orice forme isi doresc mirii, in functie de creativitatea fiecaruia; ceea ce conteaza cu adevarat este ca aceste suvenire sa le trezeasca amintiri placute invitatilor de la nunta, indiferent de cat de mult timp va trece.
In concluzie, nu conteaza traditiile pe care un cuplu decide sa le urmeze, atata timp cat nunta lor este un eveniment plin de bucurie pe care si-l vor aminti mereu.