Este momentul să demontăm miturile legate de SMS Marketing!
Mit #1: Ai nevoie de cunoștințe tehnice sau programator pentru a lansa campanii prin SMS.
Implementarea trimiterii automate de SMS-uri în masă nu mai presupune neapărat cunoștințe tehnice. Totul este la doar câteva click-uri distanță.
Cu sendSMS.ro, trimiți SMS-uri online, de pe calculator sau smartphone, simplu și rapid:
-Te înregistrezi pe platforma sendSMS.ro aici.
-Încarci lista cu numere de telefon.
-Dacă dorești, segmentezi lista de contacte la nivel de: produs cumpărat, perioadă, sumă minimă comandă, județ.
-Scrii mesajul sau personalizezi template-urile pentru campaniile SMS.
-Achiziționezi credite (valabilitate nelimitată). Notă: prima plată necesită verificarea unui operator și imediat ce va fi aprobată, plata va fi alocată contului tău.
-Trimiți SMS-uri în masă sau programezi campaniile SMS. Plătești doar ce consumi (creditele).
– Consulți rapoartele și te bucuri de rezultate.
Mit #2: Clienții nu își doresc să primească SMS-uri. Un alt aspect de îngrijorare pentru antreprenori și marketeri este reprezentat de atitudinea clienților față de SMS Marketing. Această preocupare este neîntemeiată, deoarece sondajele arată că între 54% și 89% dintre clienți preferă să comunice cu brandurile prin SMS. Consumatorii din România s-au obișnuit deja să primească notificări privind starea comenzilor prin SMS și sunt deschiși să primească oferte și vouchere de la brandurile pe care le apreciază.
Există anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru ca reclamele prin SMS să fie acceptate de către utilizatori. Aceste condiții includ:
1. SMS-ul trebuie să fie trimis de pe un originator alfanumeric, adică să includă numele brandului, pentru a crește credibilitatea mesajului.
2. Mesajul trebuie să fie relevant și personalizat, astfel încât să ofere valoare destinatarului.
3. SMS-ul trebuie să conțină o opțiune de dezabonare, oferind utilizatorilor posibilitatea de a renunța la primirea ulterioară a mesajelor publicitare.
4. Mesajul trebuie să fie trimis la o oră potrivită, respectând preferințele și rutina destinatarilor.
5. Este important să nu se exagereze cu frecvența de trimitere a SMS-urilor, pentru a evita ca utilizatorii să se simtă copleșiți sau deranjați.
Concluzia a sute de studii realizate în ultimii 20 de ani este că utilizatorii adoptă o atitudine pozitivă față de publicitatea mobilă, inclusiv SMS Marketing, dacă aceste condiții sunt îndeplinite.
Mit #3: SMS-ul clasic de 160 caractere nu oferă suficient spațiu pentru a convinge clienții să cumpere. Știai că cei mai puternici factori care generează conversii sunt: prețul/oferta, încrederea generată de recenzii și cele mai relevante caracteristici ale produselor/serviciilor sau avantajele oferite de brandul tău? În cazul SMS-ului clasic, trebuie să selectezi cele mai importante apeluri la acțiune. Acest aspect va face diferența, nu lungimea textelor! Și nu uita să incluzi un link scurt către o pagina din site, de unde utilizatorii pot efectua o comandă.
În medie, campaniile SMS au o rată de conversie cu 200% mai mare decât alte strategii de marketing digital. Mai ales dacă SMS-urile includ link-uri scurte, brand-uite.
Găsești aici https://www.sendsms.ro/ro/exemple-sms/ exemple și template-uri de Mesaje SMS cu care vei avea rezultate excepționale.
Mit #4: Campaniile prin SMS sunt scumpe. Foarte departe de adevăr. Costurile sunt foarte mici și variază în funcție de numărul SMS-urilor. De exemplu, prețurile practicate de sendSMS pentru mesaje SMS în masă (Bulk SMS) sunt: 20 euro pentru 500 SMS-uri, 190 euro pentru 5000 de SMS-uri clasice. Și plătești doar creditele achizitionate, cu valabilitate nelimitată. Astfel, campaniile SMS au un ROI excelent. La acest aspect contribuie nu doar costurile mici per SMS, ci și faptul ca NU ai nevoie de o întreaga echipă de specialiști în spate (programatori, specialiști marketing, copywriteri) și nu trebuie să investești în hardware, software.
La fel ca orice alt canal de marketing digital, SMS-ul poate avea unele dezavantaje. Unul dintre posibilele dezavantaje este necesitatea de a investi timp și/sau bani în creșterea bazei de abonați prin SMS. Există mai multe soluții disponibile pentru această provocare, cum ar fi includerea opțiunii de abonare în procesul de comandă, utilizarea de pop-up-uri pe site, organizarea de concursuri cu premii, implementarea unui program de fidelizare cu oferte create special pentru abonații prin SMS. În plus, atunci când nu ai o bază de date extinsă, poți apela la serviciul de Mobile Advertising, prin care poți trimite mesaje către milioane de clienți ai operatorilor de telefonie mobilă, care și-au dat acordul în prealabil pentru a primi oferte.
În concluzie, este clar că nu poți ignora acest canal de marketing direct, eficient, ieftin și 100% măsurabil: SMS-ul.