Un fascicul laser este din punct de vedere tehnic o sursă de lumină, caracterizata printr-o înaltă coerență, formând o coloană îngustă și concentrată de particule de lumină. Grinzile sunt generate într-un container închis, unde un material de laser este stimulat prin încărcături electrice sau lămpi. Grinzile sunt apoi reflectate intern între oglinzi până când se obține suficientă energie și devine un flux de lumină cu o lungime de undă uniformă și coerența ridicată menționată mai sus. Oglinzile (sau fibrele optice, în funcție de tipul de mașină) sunt apoi folosite pentru a redirecționa lumina către o lentilă, care focalizează fasciculul spre zona de lucru. Fasciculul începe să topeasca materialul în timp ce un jet de gaz coaxial este pompat pentru a împinge deșeurile topite. Prin intermediul unui program CNC, fasciculul se mișcă continuu pentru a crea conturul piesei proiectate. Servicii debitare laser Bucuresti – Romania.
Îmbunătățirile tehnologice de-a lungul ultimilor ani au contribuit în mare măsură la creșterea acurateței, a calității marginilor și a eficienței procesului. Pe măsură ce mașinile devin mai compacte, mai productive și mai eficiente din punct de vedere al costurilor, tehnologia devine din ce în ce mai atractivă din punct de vedere al afacerii, înlocuind alte tehnici de tăiere, cum ar fi tăierea cu plasmă sau oxigen.
SERVICII DEBITARE LASER BUCURESTI
În zilele noastre, există trei categorii principale de tehnologie laser aplicate în industria prelucrării metalelor: tăiere la distanță, flacără și fuziune, diferența principală fiind metoda utilizată pentru a elimina deșeurile topite.
Decuparea prin fuziune utilizează azot pentru a evacua materialul topit. Un avantaj al utilizării acestui tip de tehnologie de tăiere este acela că azotul nu contribuie la ecuațiile termice, deoarece nu reacționează cu materialul topit, rezultând o tăiere mai curată.
În cazul tăierii cu flacără, oxigenul este propulsat în jet și, pe lângă forța aplicată, se adaugă și la energia totală, deoarece reacționează exotermic cu deșeurile topite.
Lucrurile sunt mai simple la tăierea la distanță, deoarece tehnologia utilizată permite un fascicul laser cu intensitate mai mare, care în mod parțial vaporizează materialul rezidual, ceea ce la rândul său permite tăierea eficientă a foilor metalice subțiri fără jet de gaz.
Într-un laser cu CO2, un amestec de gaz (format din heliu, azot și dioxid de carbon) este stimulat de o descărcare electrică și pompat pentru a crea fasciculul laser. Un laser cu CO2 are avantaje diferite față de laserele cu fibre, în principal datorită consumului de gaze și capacității de tăiere a materialelor mai groase.
Alegeti servicii de debitare laser in Bucuresti oferite de catre Laser Processing Romania.