Utilitatea unui dozator de apa nu poate fi contestata, mai ales intr-o tara precum Romania, in care apa de la robinet nu este intotdeauna potabila, din cauza aspectului, mirosului si gustului sau reprobabile. Cei care spun ca nu exista o diferenta prea mare intre aceasta varianta si apa imbuteliata dau dovada de superficialitate, intrucat cea din urma este 100% microbiologic pura si netratata, calitatea sa fiind una net superioara. Iar echipamentul mentionat anterior, care functioneaza cu bidoane de 19litri, raceste sau incalzeste apa la temperatura ideala pentru consum imediat, putand chiar si sa o carbonateze (in cazul modelelor mai performante).
In oferta unui furnizor profesionist, exista numeroase modele de dozator de apa, cu preturi care pornesc din jurul valorii de 400-500 de lei si care pot ajunge chiar sa depaseasca suma de 3.000-4.000 de lei, in functie de specificatiile lor tehnice. Pe de alta parte, costul bidoanelor este intre 20 si 50 de lei, ceea ce inseamna un pret per litru mult mai redus decat daca ai opta pentru sticle sau PET-uri de 0.33, 0.5, 1, 2 sau 2.5litri. In situatia in care vrei sa achizitionezi un astfel de echipament, intrebarile si raspunsurile de mai jos te vor ajuta sa iei deciziile corecte si sa gestionezi in mod corespunzator prezenta acestui produs in casa ori biroul tau:
1. Cine furnizeaza dozatorul de apa? Compania H2On.ro!
Compania romaneasca H2On.ro, care livreaza acasa si la birou, in toata tara, in cel mai scurt timp, o apa de calitate superioara, premiata inclusiv la nivel international (Superior Taste Award, acordat de catre International Taste Institute din Bruxelles, in anii 2019, 2020, 2021 si 2022, ultima oara cu mentiunea trei stele/punctaj maxim), are in oferta sa inclusiv dozatoare, cu preturi de la 449 de lei (modelul Electron, simplu, cu robinet rece/fierbinte) si pana la 4.400 de lei (CO2oler ULTRA, model ultra-premium, cu sistem de racire directa a vasului sub presiune si mixer de apa CO2, pentru carbonatare);
2. Cine schimba bidonul cu apa? Barbatii!
Avand in vedere ca vorbim despre bidoane de 19litri, este clar ca barbatii trebuie sa fie cei care le schimba, atat din ratiuni care tin de puterea fizica superioara, cat si din cavalerism. Astfel, indiferent ca ne referim la un sot/tata sau coleg de birou, acesta are obligatia de a se asigura, atunci cand vine acasa/la munca ori se pregateste de plecare, ca dozatorul este „alimentat” cu un bidon cel putin pe jumatate plin;
3. Cine igienizeaza dozatorul de apa? Specialistii in domeniu!
Cand vine vorba despre acest proces, el trebuie realizat exclusiv de specialisti, intrucat este unul complex si presupune lucrul cu substante chimice. Astfel, pe langa igienizarea trimestriala, prin procesul de ozonizare, este recomandata si o curatare completa anuala, care mai include decalcifierea si dezinfectarea bacteriologica a dozatorului de apa, cu detergenti industriali profesionali. Conform H2On, respectiva procedura se aplica doar in ateliere specializate in intretinerea si repararea acestor echipamente.
Acum ca ai fost „initiat”, esti pregatit sa detii si sa folosesti un asemenea produs, mai ales ca stii si de unde sa-l comanzi. Hidratare placuta!