O arta universala, pictura este practicata in toate culturile din lume. Ca activitate practica, aceasta ajuta la exersarea miscarilor mainii si la imbunatatirea coordonarii mana-ochi. Ca activitate intelectuala, ajuta la exprimarea sentimentelor, ideilor si a starii de spirit.
Pentru a fi un pictor bun, e nevoie ca mai intai sa inveti sa desenezi si sa dezvolti un simt artistic. Partea cea mai complicata este aceea de a intelege cum trebuie combinate culorile si ce nuante se potrivesc una cu cealalta.
Din fericire, este posibil sa pictezi tablouri care sa devina adevarate opere de arta, fara a avea talentul lui Picasso sau da Vinci. Nu exista o activitate mai buna pentru incepatorii care vor sa experimenteze cu aceasta arta decat pictura unei imagini pe numere. Poti incerca pictura pe numere cu peisaje, portrete, animale sau poti chiar sa creezi propriul tau tablou, alegand magazinul online Criando.ro.
Ce este pictura pe numere?
Aceasta arta vizuala se refera la pictarea unei imagini imprimate pe o panza care are deja anumite zone delimitate si numerotate. Fiecarei zone i se atribuie un numar care corespunde unei culori, iar acest numar este marcat pe setul de culori acrilice.
Principiul este simplu: coloreaza fiecare zona in functie de numarul atribuit! Aceasta activitate jucausa iti va permite sa dezvolti un simt al potrivirii culorilor si sa intelegi cum imbinarea nuantelor creeaza diferite efecte artistice.
Originile artei
Arta de a picta pe numere a redevenit populara in ultimii ani, dar aceasta metoda exista de secole bune. Primele atestari apar in secolul al XV-lea si secolul al XVI-lea, cand maestrul italian Leonardo da Vinci a folosit picturi numerotate ca sa-si obisnuiasca studentii cu teoria culorilor. Mai apoi, Dan Robbins o face populara din nou in anii ’50-’60 in Statele Unite si simplifica tehnica, facand-o astfel accesibila oricui. De la pictura pe numere cu peisaje, la flori si cu tematica religioasa, acest concept american de DIY (Do it Yourself) a devenit popular in intreaga lume.
Definitia starii tale de bine
Pentru a dezvolta un stil personal cand vine vorba de pictura, e nevoie ca mai intai sa inveti unele tehnici de baza. Atat pentru un adult, cat si pentru un copil, orice arta vizuala va ajuta dezvoltarea dexteritatii si a coordonarii. Arta de a picta poate fi o activitate intimidanta, asa ca de ce sa nu incepi cu pasi mici si siguri? Incepe cu o pictura pe numere cu peisaje, astfel incat sa creezi o lucrare jucausa si artistica!
Nu exista nici alt un mod de a te exprima mai bine decat prin arta. Ca artist incepator, poti sa-ti canalizezi emotiile pe care iti era greu sa le exprimi si sa te eliberezi de ele prin crearea unui tablou. In acest mod, poti sa si impartasesti cu restul felul cum te simti.
Intr-o societate care iti cere sa fii mereu pe graba si in garda, sa iei o pauza este un act de „rebeliune”. Ia un moment doar pentru tine si scufunda-te in arta de a picta, astfel incat sa inveti sa te bucuri de prezent. Incearca o activitate in care e necesar sa te concentrezi si sa observi cum fiecare decizie luata are un efect asupra celei de dupa. Relaxeaza-te, scapa de stres si lasa-te in voia creativitatii, cu o pictura pe numere cu peisaje sau orice alt model iti doresti!