8 din cele 10 comunități, Slobozia, Amara, Copuzu, Săveni (Jud. Ialomița), Fundulea (Jud. Călărași), Florești-Stoenești, Putineiu (Jud. Giurgiu), Scutelnici (Jud. Buzău), sunt nou intrate în programul de împădurire al organizației.

Primăvara 2023 a marcat înființarea a două noi păduri urbane, în Slobozia și Amara, extinderea pădurii urbane din Parcul Municipal Vest Ploiești, precum și crearea unei păduri urbane miniaturale în curtea Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea.

O altă noutate a acestui sezon a fost participarea Pădurii Copiilor în activități educaționale de mediu și acțiuni de plantare, ca parte a programului național „Săptămâna Verde”, prin parteneriatele cu Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 280, Școala Gimnazială Herăstrău, Școala Gimnazială nr. 142, Școala Gimnazială nr. 59, toate din București, și Școala Gimnazială Gârbovi (Ialomița).

16 parteneri corporate au susținut atât financiar, cât și cu voluntari implicați, evenimentele de plantare din această primăvară: OMV Petrom, prin programul România plantează pentru mâine, HP România, Michelin, Ipso Agricultură, Alumil, Telus International Romania, Ikea, R Systems, Toyota Material Handling România, Intive, ADP România, Zentiva, PwC, Daimler Truck & Bus Romania, Dentsu România, Euromaster.

Pădurea Copiilor răspunde din 2016 unei urgențe climatice și sociale în sudul României amplificate de lipsa pădurilor. Organizația a plantat și îngrijit până acum peste 1 milion de puieți, pe o suprafață de 176 ha, în 34 de localități, cu misiunea de a crește păduri în 100 de comunități până în 2035.