Exista trei modalitati de producere a ozonului: prin lampi ultraviolete, prin placi ceramice si prin tub de ozon, iar diferenta majora intre ele este chiar cantitatea de ozon produsa. Cantitatea de ozon este importanta intrucat de asta depinde eficienta igienizarii. Pentru fiecare tip de problema: eliminarea virusilor, a bacteriilor, a mirosurilor, a mucegaiului, a mirosului sau a culorii din apa este necesara o anumita cantitate de ozon si o anumita durata de timp pentru a produce rezultate. Tehnologia OTC Tube permite generarea ozonului in mod controlat si pe durata de timp necesara.
Tehnologia prin care se produce ozon cu utilizarea lampilor UV sau a placilor ceramice produce cantitati foarte mici de ozon, intrucat acesta este generat prin contactul aerului cu suprafata exterioara a placii. Insa tehnologia OTC Tube permite generarea unei cantitati considerabile de ozon. Tehnologia OTC Tube produce ozon in tuburi de ozon prin descarcare electrica. Tuburile de ozon cu tehnologia OTC Tube produc ozon prin trecerea aerului sau a oxigenului prin interiorul acestora. Zona din interior este complet controlata, iar aici are loc o descarcare electrica uniforma, care poate sa fie si de cateva zeci de mii de volti.
Generatoarele de ozon fabricate de Ozonfix au o carcasa exterioara debitata cu laser, ori din aluminiu, ori din otel inoxidabil. Producatorul foloseste aceste doua materiale datorita faptului ca au o rezistenta in timp foarte mare.
Totodata trebuie retinut ca generatoarele de ozon in procesul de generare a ozonului folosesc oxigenul din mediul ambiental, din acest motiv este deosebit de important sa ne asiguram ca exista o cantitate suficienta de oxigen.
Un generator de ozon este cel mai fiabil instrument pentru dezinfectarea spatiilor de locuit, a celor comerciale, a alimentelor sau a apei. Ozonul este cel mai puternic oxidant cunoscut ocupa locul al 2-lea in lume ca si putere de sterilizare.
Cum se realizeaza ozonizarea unei incaperi? In primul rand, in timpul ozonizarii nicio entitate vie: nici oameni, nici animale si nici plante nu pot fi in incaperea respectiva, intrucat ozonul are efecte severe asupra acestora.
Exista un raport din mai multe variabile care face ca oxidarea finala sa aiba efect si anume:
-Cantitatea de ozon folosita,
-Volumul ozonizat,
-Incarcatura bacteoriologica, cantitatea de pesticide reziduale si mucegaiurile existente, mirosurile presente,
-Timpul ozonizarii,
-Temperatura mediului ambiental.
Pentru fiecare tip de problema exista un timp si o doza recomandata de ozon care trebuie administrata, iar in cazul in care mirosurile sunt pertinente, atunci se aplica un tratament de ozonizare: ozonizarea se repeta la 3-5-7 zile, pana la eliminarea completa a problemei.