Electrostimulare este o procedura care implica aplicarea unei stimulari electrice la nivelul pielii pentru a provoca contractii musculare. Aceasta metoda poate fi utilizata in scop terapeutic pentru a trata diverse afectiuni sau in scop estetic pentru a tonifia sau sculpta corpul. In acest articol vom discuta despre procedura de electrostimulare si beneficiile sale.

Procedura de electrostimulare

Procedura de electrostimulare implica aplicarea unor electrozi pe piele, care sunt conectati la un dispozitiv de stimulare electrica. Acest dispozitiv poate fi programat sa produca diferite tipuri de unde electrice, in functie de obiectivul terapeutic sau estetic al pacientului.

electrostimulare

In timpul procedurii, pacientul va simti o senzatie de furnicaturi sau de mici socuri electrice la nivelul pielii. Aceasta senzatie este normala si nu ar trebui sa fie dureroasa. In functie de obiectivul terapeutic sau estetic, procedura poate dura intre 20 de minute si o ora.

Beneficiile electrostimularii

Electrostimularea poate fi folosita in scop terapeutic pentru a trata diverse afectiuni, precum:

Dureri musculare si articulare – electrostimularea poate fi folosita pentru a ameliora durerile musculare si articulare. Prin stimularea electrica, se poate ajunge la o relaxare a muschilor si la o reducere a inflamatiei.

Recuperare dupa leziuni – electrostimularea poate fi folosita pentru a accelera procesul de vindecare dupa o leziune. Prin stimularea electrica, se poate ajunge la o crestere a circulatiei sanguine si la o reducere a durerii si inflamatiei.

Reeducare musculara – electrostimularea poate fi folosita pentru a reeduca muschii care au suferit o leziune sau care au fost inactivi pentru o perioada lunga de timp. Prin stimularea electrica, se poate ajunge la o crestere a tonusului muscular si la o imbunatatire a coordonarii musculare.

In scop estetic, electrostimularea poate fi folosita pentru a tonifia sau sculpta corpul. Prin stimularea electrica, se poate ajunge la o crestere a tonusului muscular si la o reducere a grasimii corporale. Aceasta metoda poate fi folosita in special pentru a tonifia muschii abdomenului, feselor sau coapselor.

In concluzie, electrostimularea este o procedura care poate fi utilizata in scop terapeutic sau estetic pentru a trata diverse afectiuni sau pentru a tonifia si sculpta corpul. Pentru a beneficia de aceasta metoda, este important sa se apeleze la un specialist calificat si sa se respecte indicatiile si contraindicatiile specifice fiecarui caz in parte.

Source