iDava Solutions, creatoarea iStoma – aplicația medicilor eficienți din stomatologie și numărul 1 în România după numărul de utilizatori, va organiza în data de 19 noiembrie 2022, în Măgurele, începând cu ora 10.00, prima campanie de plantare a ”Pădurii iStoma”.
iStoma este o aplicație utilizată zilnic atât în România cât și în străinătate, de peste 2000 de medici stomatologi care au creat comunitatea iStoma. În ultimii 10 ani, de când software-ul este prezent pe piață, comunitatea iStoma s-a îmbogățit cu zeci de colaboratori care ne-au fost alături la fiecare pas, pentru a oferi mediului stomatologic din România noi oportunități de dezvoltare, de modernizare și de îmbunătățire. Astfel s-au creat alte instrumente foarte importante pentru întreaga comunitate stomatologică din România, dintre care amintim Piața Stomatologică, portalul cel mai accesat din România de către membrii colectivului stomatologic și CautDentistBun, cel mai utilizat catalog de prezentare pentru medicii stomatologi, cabinetele și clinicile stomatologice din România.
Cum era de așteptat de la o comunitate atât de mare și frumoasă, a cărei vocație prin excelență este de a face bine și de a îmbunătăți sănătatea membrilor comunității, acțiunea de plantare a celor peste 600 de pomi fructiferi va avea loc atât cu implicarea medicilor și asistenților din comunitatea iStoma cât și cu participarea colaboratorilor iStoma, Piața Stomatologică și CautDentistBun, care au fost adoptați pentru rolul lor important din ultimii ani, în aceeași comunitate.
Cei care și-au confirmat participarea până acum vor veni însoțiți de către copii, pentru că întreaga acțiune are ca obiectiv moștenirea noastră, a tuturor. Ce încercăm să lăsăm generațiilor viitoare? Aerul curat pe care îl vor respira și mediul înconjurător cât mai protejat cu putință.
Pe lângă acest obiectiv, alegerea plantării de pomi fructiferi are și un scop simbolic prin faptul că digitalizarea obținută cu ajutorul iStoma din ultimii 10 ani, a salvat deja zeci de mii de copaci de la tăiere. Utilizarea hârtiei a fost înlocuită de utilizarea digitală, și prin această plantare, care este doar prima acțiune de acest fel dintr-o serie de zeci de alte acțiuni asemănătoare, comunitatea iStoma își dorește ca în timp, echivalentul copacilor salvați prin utilizarea unei soluții digitale să dubleze binele făcut comunității.
Totodată, pentru plantare s-au ales pomi fructiferi, în special meri și peri, cu scopul de a ajuta comunitatea din momentul în care vor da roade, toate veniturile care se vor obține din comercializarea fructelor fiind reinvestite în acțiuni pentru comunitate: burse oferite studenților la stomatologie, dotarea laboratoarelor facultăților de stomatologie, dotarea spitalelor cu aparatură medicală și ajutorarea copiilor orfani.
Fără comunitate, plantarea a 600 de pomi ar dura săptămâni. Cu o comunitate atât de frumoasă, va dura o zi. O zi care ne va uni și mai mult și ne va motiva și mai tare să creștem numărul acțiunilor, care pe viitor, pot face diferența.