Ceea ce nu inteleg sau nu cunosc multe persoane este faptul ca un site atractiv si agresiv promovat este inutil in lipsa unor sevicii de web hosting de calitate.

Astfel, gazduirea partajata este una dintre cele mai accesate tipuri de web hosting datorita pretului scazut (pachetele de baza costa in jur de 1 Euro pe luna), fara sa se tina cont ca aceasta optiune nu este potrivita pentru toate site-urile, iar pentru toate celelalte este o varianta temporara. Exista diferente foarte mari intre tipurile de web hosting, iar pretul ar trebui sa fie ultimul aspect pe care il iei in considerare. Mai mult, nu toti furnizorii ofera aceeasi calitate, deci este important sa acorzi o atentie suplimentara alegerii furnizorului cu care vrei sa colaborezi.

Exista trei tipuri majore de web hosting: gazduire shared, servere VPS si servere dedicate. Daca site-ul tau este la inceput de drum si prezinta continut care nu consuma foarte multe resurse (spre exemplu, un blog sau un site de prezentare), gazduirea partajata este o varianta buna pentru inceput. Tine cont de faptul ca acest tip de hosting presupune sa imparti serverul cu alte site-uri, ceea ce poate afecta nivelul de securitate sau viteza de incarcare. Prin urmare, trebuie sa fii pregatit in orice moment sa faci un upgrade de resurse sau sa optezi pentru un alt tip de hosting.

Pentru site-urile mai mari, variantele cele mai potrivite sunt gazduirea VPS si serverele dedicate. Acestea doua sunt mult mai performante, motiv pentru care si preturile sunt mai mari. Serverele virtuale private sunt vazute ca mini servere dedicate. Serverul este in continuare impartit cu mai multe site-uri, insa resursele sunt bine delimitate, iar actiunile “vecinilor” nu te mai afecteaza ca in cazul gazduirii partajate. Securitatea este mai buna, viteza de incarcare este superioara, iar nivelul de control este mai mare. Un pachet de baza costa in jur de 15 Euro pe luna, astfel ca investitia financiara pentru care ar trebui sa o faci pentru a beneficia de performante crescute nu este considerabil mai mare.

Gazduirea pe servere dedicate este exact asa cum indica si numele: beneficiezi de un server doar pentru tine, deci de intreaga lui putere. Singurul inconvenient este faptul ca administrarea contului de web hosting este mai dificila decat in celelalte doua cazuri, astfel ca este nevoie sa colaborezi cu un programator priceput sau ca firma de gazduire sa-ti puna la dispozitie suport tehnic non-stop, pe care te poti baza ori de cate ori ai nevoie de ajutor.

Odata ce ai decis care dintre aceste tipuri de web hosting satisface cerintele site-ului tau, este important sa stii si care este cel mai potrivit furnizor. Esential este sa nu compari preturile, ci caracteristicile pe care le primesti in acele preturi. Uptime 99,99%, backup automat zilnic, suport tehnic 24/7, certificat SSL gratuit sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le bifezi.

Source