NEXT PLANET S.R.L., cu sediul în București, Sector 6, Splaiul Independenței, nr.273, corp 3, etaj 3, România, a finalizat implementarea proiectului având cod SMIS2014+ 122377, intitulat “Sistem integrat de verificare și testare a calității aplicațiilor mobile”, în baza contractului de finanțare nr. 301 din 30.06.2020, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.
Proiectul s-a implementat în București, Sector 6, Splaiul Independenței, nr.273, corp 3, etaj 3, pe o durată de 21 luni de la data semnării contractului de finanțare nr. 301 din 30.06.2020, cu data de finalizare 31.03.2022.
Valoarea totală a proiectului este de 1.028.679,74 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 839.641,97 lei.
Start-up-ul NEXT PLANET S.R.L. a urmarit, prin îndeplinirea obiectivului general la finele perioadei de implementare a proiectului și operarea ulterioară a acestuia, urmatoarele ținte organizaționale:
1) Dotarea cu mijloace moderne a infrastructurii de introducere în producție a rezultatelor cercetării și inovare ce va contribui pe termen lung la consolidarea capacității de producție și de a dezvolta excelența în domeniul CDI pentru sectorul TIC;
2) Edificarea capacității proprii de cercetare, în vederea obținerii unor produse cu potențial real în oferirea unor sisteme software sigure pe piață, prin implementarea unor procedee de prelucrare avansate;
3) Obținerea de rezultate direct aplicabile în economie (în domeniul TIC), grupul țintă adresat putând beneficia imediat de produsul cu caracteristici inovatoare rezultat în urma implementarii proiectului;
4) Creșterea competitivității firmei pe piața locală și, pe termen lung, pe piața europeană;
5) Atragerea unor experți din domenii științifice de interfață, ce vor asigura un plus de valoare al aportului stiințific și de inovare prin proiect, cu elaborarea de metode de investigație performante sub aspect analitic și tehnologic, în vederea conceperii și realizării de produse informatice inovative, conform cerințelor pieții.
Rezultatul principal al proiectului, rezultat la finalul perioadei de implementare este reprezentat de Sistemul integrat de verificare și testare a calității aplicațiilor mobile.
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Cod apel: POC/62/1/3/Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CD şi universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere.
Tip proiect: Întreprinderi inovatoare de tip start-up și spin-off
Date de contact
Persoana de contact: Popescu Bogdan Alexandru
Tel: 0722.435.721, E-mail: [email protected]