Acelasi raport mai arată și care dintre instituțiile românești au fost ținta predilectă a hackerilor în acest an.
În viziunea specialiştilor, aceste date evidenţiază creşterea importanţei serviciilor de consultanţă de cybersecurity şi consolidează necesitatea pentru companii de a lucra cu parteneri specializaţi în acest domeniu.
Instituțiile cele mai vizate de hackeri au fost, în 2022:
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB),
Guvernul României,
Ministerului Apărării,
Poliţia de Frontieră şi
CFR Călători.
Potrivit raportului, specialiştii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au reuşit să blocheze mii de astfel de acţiuni asupra diferitelor tipuri de infrastructuri din România.
În România, în primele luni ale anului 2022, companiile Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), ale Guvernului, Ministerului Apărării sau ale Poliţiei de Frontieră şi CFR Călători sunt doar câteva dintre instituţiile care au fost ţinta unor atacuri informatice ale organizaţiilor de tip hacking.
Specialiştii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au blocat mii de astfel de acţiuni asupra diferitelor tipuri de infrastructuri din România.
Potrivit raportului Business Internet Security 2022, lansat de Orange Business Services, cele mai afectate domenii din România au fost în acest an:
zona de sănătate şi domeniul farmaceutic (32% ameninţări înregistrate),
sectorul guvernamental şi cel al serviciilor publice (23%),
industria de energie (22%),
retail (16%) şi
transport (7%).
Atacurile de tip DDoS au înregistrat o creştere de 21% faţă de anul trecut, în timp ce atacurile ransomware au fost cu aproape 18% mai multe decât în 2021.
Bucureştiul a fost ţinta a aproape jumătate din numărul total al atacurilor, 48%, urmat de Banat şi Moldova”, precizează raportul.