Printre activitatile in cadrul carora pot fi integrate scule motorizate se numara: toaletarea copacilor, a pomilor si a tufisurilor din curte, tunderea gazonului, taierea lemnelor etc. Asadar, sculele pe care le poti folosi sunt: motocoasa, drujba si masina de tuns iarba. Cele mai eficiente sunt, insa, modelele dotate cu motor benzina. Iata de ce si cum poti sa il alegi pe cel mai bun!

Motor pe benzina: de ce sa il alegi si cum sa il selectezi

Motorul care functioneaza pe baza de benzina este unul dintre cele mai versatile si usor de utilizat dintre toate tipurile existente pe piata. Comparativ cu variantele pe motorina, un motor pe benzina presupune o intretinere mult mai simpla. Totodata, benzina este un combustibil mult mai bland cu motorul, iar, pe termen lung, acest lucru va prelungi durata de viata a piesei.

Comparativ cu motorul electric, cel pe benzina prezinta un avantaj major. El faciliteaza manevrabilitatea uneltelor pe care este montat si permite folosirea lor pe suprafete mult mai intinse. Acest lucru se intampla, deoarece motorul se alimenteaza cu benzina din rezervor, fara a fi necesara conectarea lui continua la o sursa de electricitate. Cum alegi, insa, un motor pe benzina de calitate?

– Putere si capacitate cilindrica – puterea determina capacitatea motorului de a genera forta. Se exprima in CP (cai putere), iar cu cat valoarea sa este mai mare, cu atat motorul va putea sa faca fata unor sarcini mai solicitante. Capacitatea cilindrica se exprima in centimetri cubi si, cu cat este mai mare, cu atat puterea motorului creste.

– Consumul de combustibil – intre putere si consum este o relatie stransa, deoarece motoarele foarte puternice vor consuma si multa energie. Este, deci, de preferat sa gasesti o solutie echilibrata. Investeste intr-un motor cu o putere potrivita pentru sarcinile pe care vrei sa le rezolvi, dar si cu un consum rezonabil de combustibil.

– Fiabilitatea si durabilitatea – trebuie sa fii foarte atent de unde cumperi un motor benzina, deoarece furnizorul si producatorul pieselor pot reprezenta un reper important cu privire la fiabilitatea acestora. Alege un partener de incredere, precum GeneralMotor.ro, care sa ofere motoare de calitate, dar si piese de schimb pentru ele.

In concluzie, investitia intr-un motor este o necesitate, atunci cand detii echipamente care au nevoie de o astfel de componenta pentru a da cel mai bun randament. Un motor pe benzina este solutia optima pentru tine, din punct de vedere al eficientei si durabilitatii.

Alege variante care sa consume putin si cumpara-le dintr-un magazin care sa ofere inclusiv posibilitatea de a gasi piese de schimb pentru motorul selectat. Astfel, ai garantia ca poti intretine usor piesa aleasa si te poti bucura de randamentul ei pe o perioada cat mai lunga de timp!

Source