Recunoastem cu totii, din ce in ce mai usor, rolul important al aplicatiilor software in desfasurarea activitatilor economice. Fie ca vorbim de administrarea angajatilor sau calculul salariilor, de gestionarea sarcinilor de productie sau a stocurilor din depozite, cu greu le-am putea realiza in lipsa unor unelte software specializate.

Atunci cand aceste unelte software sunt adunate functional intr-o alcatuire unitara cu scopul de a creste eficienta in gestionarea proceselor de business, vorbim de o structura de tip Enterprise Resource Planning, asa cum este si ModelERP.

Povestea ModelERP a inceput cu visul unor tineri programatori de a optimiza, de a transforma in mai bine lucrurile cu ajutorul tehnologiei. A continuat cu sute, chiar mii de ore de programare si testare pentru a implementa platforma software ModelERP.

Conceptul de baza al acestei solutii de tip ERP si originea numelui sau se sprijina pe trei sensuri complementare.

Primul este legat de un binecunoscut design pattern al programarii – MVC (model-view-controller) in care Model constituie reprezentarea elementelor cu care lucreaza un program, elemente care sunt preluate uneori din lumea reala.

Al doilea sens vine din nevoia de modelare a proceselor de business pentru a fi implementate cat mai realist in cadrul unui sistem software. Datorita designului initial flexibil si a structurilor tehnologice constitutive, ModelERP sustine acest concept cu usurinta si flexibilitate. In acelasi timp, modelarea proceselor unei firme pe baza unei solutii software este menita sa aduca firmei o transformare digitala, un avantaj important in aceasta era a digitalizarii globale. Atunci cand intentia de transformare digitala exista, ModelERP o face posibila prin implementarea variatelor sale module si prin extensibilitatea sa aproape nelimitata.

In sfarsit, pentru al treilea sens dar la fel de important, ModelERP isi doreste sa devine o referinta, un model in domeniul aplicatiilor ERP si o sursa de inspiratie digitala. 

In plus, cantitatea de informatii si viteza cu care acestea circula in activitatile economice ne obliga sa consideram automatizarea ca pe o practica frecventa a sistemelor informatice. ModelERP nu face exceptie si propune utilizatorilor solutii variate si customizabile de automatizare a proceselor din orice domeniu de business. 

Source