Reviziile și operațiile de mentenanță neefectuate la timp costă companiile zeci de mii de euro pe an.Adrian Dinu, CREASOFT: ”A explodat cererea pentru soluția software de evidență și planificare a proceselor de revizie și mentenanță a echipamentelor din companii, cu componenta de ticketing online pentru tehnicieni”.

 

București, 10 iunie 2022: Companiile din România pierd zeci mii de euro pe an din cauză că planificarea și urmărirea mentenanței echipamentelor nu este digitalizată sau, chiar dacă există o planificare, managerii nu pot verifica dacă tehnicienii de revizie și mententanță și-au îndeplinit sarcinile de serviciu corect pe teren și în perioada potrivită. De aceea, tot mai multe companii caută soluții IT care să îi ajute să digitalizeze sistemele de evidență și de planificare a reviziilor și a mentenanței tuturor echipamentelor și utilajelor folosite de angajați.

”Una dintre problemele cel mai frecvent întâlnite în companii  – fie că vorbim de producători de bunuri cu multe utilaje și aparate sau de firme din agricultură care au multe tractoare – este modul în care se face întreținerea echipamentelor de lucru și frecvența cu care se fac verificările. Deși este dificilă cuantificarea pierderilor, o revizie neefectuată sau o mentenanță făcută cu întârziere a unui echipament folosit în construcții poate conduce la câteva zile de standby pentru o companie, care între timp trebuie să plătească salariile muncitorilor din șantier fără să realizeze lucrările planificate. În ultima vreme, a crescut cererea de soluții digitale de planificare și monitorizare a lucrărilor de reparații și/sau de mentenanță pentru că firmele vor să vadă cât de repede și eficient se efectuează reparațiile urgente, dar și dacă, în perioadele de revizie și de mentenanță, tehnicienii își fac cu adevărat treaba pe teren”, a spus Adrian Dinu, fondatorul companiei de software CREASOFT, producător și dezvoltator de sisteme electronice și software de control și monitorizare personalizat.

CREASOFT a dezvoltat în 2021, la cerința unor clienți din industria de echipamente telecom și din cea a administrării sistemelor de iluminat, o soluție de evidență și planificare de reparații, dar și de revizii și de mentenanță pentru utilaje și dispozitive, bazată pe scanarea codurilor QR lipite pe utilaje.

”Managerii din aceste companii vor să știe concret dacă angajații fac revizia și mentenanța echipamentelor conform regulamentelor și nu își mai asumă niciun risc când vine vorba de calitate. Au fost situații când un angajat care trebuia să facă revizia a 10 utilaje într-o zi nu a făcut, în realitate, nimic în acea zi, dar a completat un fișier Excel conform căruia și-ar fi îndeplinit treaba”, a mai spus Adrian Dinu.

Soluția de evidență și planificare de revizii și de mentenanță a CREASOFT, lansată în iunie 2021,  are mai multe funcții, printre care se află posibilitatea de a localiza telefonul de pe care se scanează codul QR, astfel încât această operație de confirmare a executării lucrărilor de reparație sau mentenanță să fie cu siguranță reală și să nu existe cazuri de tentativă de fraudă (cum ar fi, de exemplu, să se scaneze poza etichetei QR din canapeaua din sufrageria tehnicianului).

În plus, tehnicienii primesc pe e-mail ticketele alocate cu instrucțiuni clare în care li se spune ce au de făcut și trebuie să marcheze în aplicație nu doar că au ajuns la echipament, dar și să consemneze ce au făcut efectiv și chiar să încarce poze cu lucrarea executată, verificabilă online în timp real de către manageri.

Despre CREASOFT:

CREASOFT IT este o companie de software cu o vechime de 20 de ani, cu o puternică echipă de cercetare & dezvoltare care colaborează cu dezvoltatori software pentru realizarea de produse integrate.

CREASOFT IT (creasoft.ro) proiectează și produce atât dispozitive electronice, cât și software de tip SaaS (software as a service) și s-a concentrat pe noi nișe de piață: software de pontaj electronic, aplicații HR și soluții de control acces în imobile, monitorizare de vending machines de la distanță și integrarea de plăți cashless la vendomate, dar și soluții de inventariere active  sau de evidență și planificare de revizii și mentenanță, bazate pe coduri QR.

Acționarii CREASOFT IT sunt Adrian Dinu și compania OrangeFresh Universal (operator de vendomate de fresh de portocale în București-Ilfov).

Compania a avut o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei în 2021. În 2022, CREASOFT estimează o cifră de afaceri de 6 milioane lei cu un profit brut de 1 milion de lei și are un portofoliu de clienți de peste 300 de companii.

Source