Scopul proiectului este creșterea ocupării, precum și îmbunătățirea nivelului de competențe al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunea Centru prin derularea programelor de mediere pe piața muncii pentru 380 de persoane și derularea următoarelor cursuri de formare: montator rigips, lucrător comercial, lucrător în structuri pentru construcții, gestiunea deșeurilor, frizer, competențe antreprenoriale și competențe digitale nivel de bază. 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: 

– Dezvoltarea competențelor profesionale ale membrilor din grupul țintă prin derularea programelor de FPC Montator rigips, Lucrător comercial, Lucrator în structuri pentru construcții, Gestiunea deșeurilor, Frizer pe o perioadă de 16 luni. Rezultate imediate obținute: 40 persoane participante la cursul de Montator rigips, minim 32 diplome acreditate ANC obținute, 40 persoane participante la cursul de Lucrător comercial, minim 32 diplome acreditate ANC obținute, 40 persoane participante la cursul de Lucrator în structuri pentru construcții, minim 32 diplome acreditate ANC obținute, 80 persoane participante la cursul de Gestiunea deșeurilor, minim 64 diplome neacreditate ANC (acreditare la angajator) obținute, 40 persoane participante la cursul de Frizer, minim 32 diplome acreditate ANC obținute. 

– Susținerea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu în rândul membrilor grupului țintă prin derularea programului de FPC Competențe Antreprenoriale şi Competenţe digitale nivel de bază pe o perioadă de 14 luni. Rezultate imediate obținute: 70 persoane participante la cursul de Compețente Antreprenoriale, 56 diplome acreditate ANC obținute, 70 persoane participante la cursul de Competenţe digitale nivel de bază, 56 diplome acreditate ANC obținute. 

– Integrarea pe piața muncii a 380 de persoane prin participarea la programul de mediere pe piața muncii pe o durata de 24 luni. Rezultate imediate obținute: 380 persoane participante la sesiunile de mediere pe piața muncii, 380 de dosare de mediere pe piața muncii realizate. 

Proiectul se derulează pe o perioada de 18 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv 01.07.2022, până la data 31.12.2023

Valoarea totală a proiectului este de 4,565,785.64 lei (patru milioane cincisute șaizecisicinci de mii șaptesuteoptzecișicinci și șaizecișipatru de bani) din care: 4,565,785.64 lei grant si 0 lei cofinanțare. 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

ASOCIAȚIA THE SOCIAL INCUBATOR

Persoană de contact:

Adriana Preda

Website: https://asociatiasocialincubator.org/

E-mail: [email protected]

Telefon: +40 790 599 908

Adresă: Str. Suvenir. nr.9, Sector 2, București, cod poștal 020741

Source